Nova vest
Košarka

Sreda, 19.10.2011.

12:09

Bakić potpisao za Radnički

Bivši košarkaš Partizana i Crvejne zvezde Boris Bakić potpisao je ugovor sa kragujevačkim Radničkim.

Izvor: B92, www.kkradnicki.rs

Autor:B92, www.kkradnicki.rs

Default images

Crnogorski reprezentativac je sa timom Miroslava Nikolića dogovorio saradnju do kraja sezone.

Bakić je ponikao u podgoričkoj Budućnosti, za koju se još kao junior takmičio u Jadranskoj ligi 2003/2004. U to vreme važio je za jednog od najperspektivnijih talenata u Evropi. Potom je bio igrač beogradskog Partizana, od 2004. do 2007. godine.

Iz tog perioda pamti, kako je svojevremeno izjavio, četiri trofeja, tri titule i Jadransku ligu, ali i "grejanje" klupe. Usledio je prelazak u Crvenu Zvezdu (2007-2011) gde se afirmisao kao igrač koga krasi požrtvovanost, kako na utakmicama tako i na treninzima.

U poslednjoj sezoni Bakić je bio kapiten "crveno-belih". Nakon povrede na utakmici prvenstva Srbije sa FMP-om, ovaj izuzetni defanzivac je zbog oporavka izostajao izvesno vreme sa utakmica u regionu. Uspešno je zaigrao u odlučujućim kolima i doprineo u završnici takmičenja da srpski tim sačuva status regionalnog ligaša. U tom periodu odigrao je meč karijere, marta 2011. godine protiv Olimpije. Na kraju domaćeg prvenstva bio je i deo najbolje petorke Superlige, kao bek - broj jedan.

Najveći takmičarski uspesi Bakića vezani su za klupsku košarku i srpske timove. Uz to, osvojio je i bronzanu medalju 2005. na evropskom šampionatu za igrače do 20 godina, a u kolekciji ima i zlatnu medalju iz 2006. sa Evropskog prvenstva u Turskoj, za isti uzrast.

U Jadranskoj ligi je do sada postigao ukupno 693 poena za sedam godina igranja, prosečno 99 po sezoni (sa procentom šuta od 42 odsto). Maksimalno je u jednoj sezoni zabeležio 198 poena.

Kragujevčani će svog novog sugrađanina moći da vide u dresu Radničkog 29. oktobra protiv Budućnosti, ekipe upravo iz Bakićevog rodnog grada. Ukoliko se svi administrativni poslovi blagovremeno završe, pravo nastupa steći će već 22. oktobra kada "Crveni đavoli" gostuju "Farmaceutima" u četvrtom kolu ABA lige.

Njegov tri i po godine stariji brat Bojan je takođe košarkaš, internacionalnog iskustva, koje je sticao od Crne Gore i Slovenije, preko Grčke i Letonije, do Srbije. Sem za Hemofarm, igrao je i za Metalac, u čijem je dresu bio na otvaranju prošlogodišnje sezone domaćeg prvenstva baš protiv Radničkog u Kragujevcu.

Boris je u jednom intervjuu svog brata opisao kao finog..., a za sebe rekao da je nemiran i naglasio: "U meni je đavo..." Od danas je u prilici da tako okarakterisan i ponese grb "Crvenih đavola", a na očekivane srčane partije uslediće dobar vetar u leđa - sa tribina.

Boris Bakić je rođen u Podgorici 23. maja 1986. godine. Visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve