Nova vest
Košarka

Utorak, 11.10.2011.

12:23

Bogdanov bio neuračunljiv 2006.

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov bio je neuračunljiv prilikom napada na policiju uoči košarkaške utakmice crveno-belih i Partizana 2006. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je procenio Institut za sudsku medicinu, a saopšteno je na suđenju u utorak u Prvom osnovnom sudu.

Na osnovu Krivičnog zakonika, odbrana je zatražila puštanje Bogdanova iz pritvora, ali je taj zahtev odbijen pošto je zamenik tužioca zatražio dopunski izveštaj, s obzirom na to da se ne navodi vremenski period neuračunljivosti.

Sudija Ivana Ramić zakazala je nastavak glavnog pretresa za 25. oktobar i pozvala na suđenje članove komisije koja je donela procenu o neuračunljivosti.

Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja, posle deportacije iz Italije, gde mu je izrečena zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija – Italija oktobru prošle godine u Đenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje Evropske unije u narednih pet godina.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja.

Jedino čega se sećam jeste trenutak kada sam, zajedno sa nekoliko mojih drugara, ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa leđa udara po glavi i sledeće čega se sećam jeste trenutak kada me lekari skidaju u Urgentnom centru i zatim buđenje kod kuće, kada me majka tera da jedem. Tada sam primetio da na ruci imam gips“, ispričao je tada Bogdanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve