Nova vest
Košarka

Utorak, 04.10.2011.

22:17

Vujošević predsednik SD Partizan

Dugogodišnji trener košarkaškog kluba Partizan, Duško Vujošević novi je predsednik Skupštine Sportskog društva Partizan, dok je potpredsednik Milorad Čavić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević je na funkciji prvog čoveka SD Partizan zamenio Danka Đunića, koji je bio predsednik skupštine od 1992. godine.

"Čast mi je da sa ovog mesta, u novom zvanju, mogu da vam čestitam 66. rođendan. Srećno bilo vama, a srećno i tebi Partizane", rekao je Vujošević.

"Prošlu godinu pamtićemo po velikim uspesima članova našeg sportskog društva. Ti rezultati su najbolji pokazatelj da prevazilazimo nacionalne okvire. Pred nama je nova, olimpijska godina u kojoj će glavni cilj biti ostvarivanje dobrih rezultata i postizanje olimpijskih normi za plasman na Igre u Londonu", rekao je Vujošević na svečanosti u beogradskom Hajatu.

"Ove godine je sportskom društvu uspelo što nijednom sportskom kolektivu nikada nije kod nas. Naša riznica je bogatija za deset titula šampiona države i osam nacionalnih kupova. Sportsko društvo je preživelo krize i raspade država i pokazalo da bavljenje sportom ima viši smisao i da je to častan posao", rekao je Vujošević u prvom obraćanju u novom zvanju.

On je istakao da mu je cilj da nastavi kontinuitet uspešnih rezultata i naglasio da će SD i ubuduće pomagati svim svojim sekcijama.

"Pred nama je 2012. godine a cilj je, iako su mnogi to već učinili, da što više naših sprotista obezbedi plasman na Olimpijske igre u Londonu".

Novi potpredsednik SD Partizan je najuspešniji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

"Ovo je za mene velika čast, obaveza i veliko zadovoljstvo i biću srećan ako ponovim pet odsto uspeha koje je imao Partizan za vreme Danka Đunića. Voleo bih da sledeće godine na ovom mestu sam sebi uručim priznanje povom dobrog rezultata na OI u Londonu", izjavio je Čavić novinarima.

Sportsko društvo Partizan nagradio je najuspešnije pojedince u svojoj najuspešnijoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve