Nova vest
Košarka

Sreda, 28.09.2011.

16:48

Lo: Jedva čekam da 'osetim' Pionir

Košarkaši Partizana mt:s privode kraju pripreme za novu sezonu u kojoj će imati verovatno najteži posao u poslednjih nekoliko godina da odbrane trofeje.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ipak, i ekipa srpskog i regionalnog šampiona verovatno nikad nije bila jača tako da navijači “crno-belih” ponovo očekuju dominaciju kod kuće i speklatk u Evroligi.

Najviše se naravno očekuje od američkog plejmejkera Ejsija Loa koji ima težak zadatak da ispuni normu koju su postavili Bo Mekejleb, Milton Palasio…

Novi plejmejker “crno-belih” izjavio je da jedva čeka da oseti nadaleko čuvenu atmosferu koju navijači Partizana prave u dvorani “Pionir”.

"Gledao sam snimke na internetu, a i saigrači su mi pričali da navijači prave sjajnu atmosferu. Jedva čekam da istrčim na parket i pružim im nove razloge za slavlje", rekao je Lo.

On je dodao da je igranje u Evropi novo iskustvo za njega i da sa nestrpljenjem očekuje početak sezone.

"Sve je nekako drugačije, košarka, jezik.. Saigrači se trude da mi olakšaju period adaptacije. Igraćemo protiv jakih ekipa u Evroligi, a nadam se da ćemo uspeti da ispunimo želju trenera da Partizan odrbani titulu u domaćem sampionatu".

Lo je igrao za nekoliko NBA klubova (Šarlot, Čikago, Memfis, Golden Stejt), a najduže se zadržao u Atlanti, koja ga je 2007. godine izabrala kao 11. pika na draftu.



"Igranje u NBA ligi je odliično iskustvo za mene i moju porodicu. Najteže mi je bilo da čuvam Derona Vilijamsa, on je snazan, brz i ima odličan šut", rekao je Lo.

Američki košarkaš je na početku karijere šutirao desnom rukom, ali je nakon nezgode u kojoj je doživeo lom, odlučio da promeni šutersku ruku.

"Otac mi je, dok sam nosio gips, rekao da počnem da koristim levu ruku. Oporavak je dugo trajao, tako da sam vremenom shvatio da bolje šutiram levom rukom", rekao je Lo čiji je rođak legendarni bejzbol igrač Čikaga i član “Kuće slavnih” Erni Benks.

Partizan će u predstojećoj sezoni imati jednu od najboljih centarskih linije u celoj Evropi, jer su se "starosedeocu" Rašku Katiću pridružili Nikola Peković i Miroslav Raduljica.

"Partizan uvek ima najveća očekivanja kada je u pitanju Evroliga i regionalno takmičenje. Nadamo se da ćemo se dobro spremiti do početka sezone. Veliki broj ekipa iz naše grupe se pojačao, ali ni Partizan nije sedeo skrštenih ruku, pa je doveo Raduljicu, Amerikanca Loa, Čakarevića i druge mlade igrače", rekao je Nikola Peković, centar NBA ligaša Minesote koji će tokom ‘lokauta’ nositi ‘crno-beli’ dres.

Crnogorski reprezentativac ističe da se još uvek privikava na rad u Partizanu.

"Stigao sam pre par dana i još sam u fazi adaptacije. Prisetio sam se dosta akcija, što će, nadam se, i meni i stručnom štabu olakšati posao u narednom periodu. Nadam se da će me i navijači dočekati u najboljem svetlu", rekao je Peković.



Pojačanje iz Efesa Miroslav Raduljica rekao je da je povreda zbog koje je otkazao nastup u reprezentaciji Srbije prošlost i da potpuno spremno dočekuje start sezone.

"Ići ćemo korak po korak. Ne mogu unapred da govorim, ali voleo bih da se plasiramo u narednu fazu takmičenja u Evroligi. Radujem se što ću trenirati sa Pekovićem, koji je prošao Partizanovu školu, igrao značajnu ulogu u Panatinaikosu dve sezone, a ima i NBA iskustvo", rekao je Raduljica koji je tokom priprema bio najbolji pojedinac Partizana.

Prošle godine rezervni centar Partizana Raško Katić, koji je u toku sezone Nejtana Džavaija poslao na klupu, rekao je da je rano govoriti o mogućnostima ekipe.

"Imamo izuzetno tešku grupu. Očekujem da ukoliko izborimo prolaz u Top 16 fazu Evrolige kasnije imamo lakše protivnike. Pokušaćemo u svakoj utakmici da damo maksimum i videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Katić koji je dodao da se bolje oseća posle povrede, koju je zadobio uoči sezone, ali da još nije u željenoj formi.

Kapiten Partizana, Petar Božić istakao je da su mabicije 'crno-belog' tima svake sezone iste, a to je pohod na šampionsku titulu kao i što bolje predstavljenje u Evroligi. On je naglasio da je grupa C u kojoj se nalazi Partizan veoma teška jer su u pitanju zvučna imena, ali njihovi igračku kadrovi su dosta izmenjeni i nisu jaki kao prethodnih godina.



Doskorašnji igrač Radničkog iz Kragujevca, a sada prvotimac Partizana Marko Čakarević nada se da će Partizan u Evroligi dogurati daleko, kao i da će odbraniti titulu državnog prvaka. On je takođe naglasio da dva meseca nije bio u punom treningu zbog povrede stopala koja ga je sprečila da debituje za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji ove godine.



Partizan mt:s je ovoga leta pojačao i jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša Nenad Miljenović kojem je drago što je deo šampionskog tima, a nada se da će Partizan uspeti da odbrani titulu prvaka države kao i da će daleko da dogura u Evroligi.



Partizan sezonu zvanično otvara u regionalnoj ABA ligi gostovanjem ekipi Zagreba 9. oktobra, najverovatnije uz direktan prenos na televiziji B92 od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve