Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.09.2011.

16:15

KKCZ: "Grubo kršenje Statuta"

Povodom sednice Skupštine Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije koja je održana u sredu 21. septembra KK Crvena zvezda je izdao saopštenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Izbor novog predsednika Udruženja klubova KLS je neligitiman i nelegalan i predstavlja grubo kršenje Statuta u čemu KK Crvena zvezda nije i ne želi da učestvuje.

U drugom krugu glasanja kandidat za predsednika Udruženja klubova je dobio 22 glasa, a prema Statutu Udruženja klubova KLS za donošenje svih odluka neophodna je dvotrećinska večina, odnosno najmanje 24 glasa. Međutim, usledio je nestatutaran predlog jednog od predstavnika klubova koji nije glasao u drugom krugu „da budemo praktični, da izaberemo predsednika danas. Evo mi ćemo dati naša dva glasa kako bismo dobili neophodnih 24“! Ovakav predlog je u potpunoj suprotnosti ne samo sa Statutom Udruženja, nego sa svim zakonima i pravilima kojima se uređuje glasanje. Ovo je prava inovacija za koju se plašimo da se ne primeni i u Skupštini Srbije posle glasanaja kada neki predlog ne prođe.

Na brojna upozorenja KK Crvena zvezda da će ponovnim glasanjem biti prekršen Statut došlo je do novog kršenja najvišeg akta Udruženja klubova KLS neprincipijelnim preglasavanjem. Izbor predsednika je nestatutaran, a samim tim i sve odluke sa jučerašnje Skupštine nisu statutarne i kao takve su nevažeće. Udruženje klubova na ovaj način neće moći da se registruje po novom Zakonu o sportu.

KK Crvena zvezda želi da naglasi da se najoštrije protivi grubom kršenju Statuta jer to na najgori moguću način narušava ozbiljnost same organizacije i vodi nas ka već viđenim problemima u nekim drugim sportovima i njihovim udruženjima u Srbiji. Ovakav način rada neće doprineti rešavanju problema u Košarkaškoj ligi Srbije."

U Beogradu 22.09.2011.
KK Crvena zvezda Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve