Nova vest
Košarka

Subota, 03.09.2011.

09:36

Nesterović završio igračku karijeru

Jedan od najboljih slovenačkih igrača ikada Radoslav Nesterović u petak je objavio da završava igračku karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nesterović, koji se nalazi na Evropskom prvenstvu kao specijalni savetnik slovenačkog nacionalnog tima, tu vest je objavio baš u Litvaniji.

Slovenac je na kraju prošle sezone napustio Olimpijakos, a poslednjih nekoliko nedelja pominjan je kao moguće pojačanje Partizana, u kojem je i započeo karijeru.

Verujem da je moja košarkaška karijera završena. Mislim da je 17 godina u profesionalnoj košarci dosta. Poslednja povreda nije uticala na moju odluku i, iskreno, ne mogu više da funkcionišem kao ranije. Ako ne mogu da budem 100 odsto u košarci, bolje je da radim nešto drugo”, istakao je Nesterović.

Nesterović, koji je osvojio i šampionski prsten u NBA ligi kao igrač San Antonio Sparsa, rekao je da bi voleo da radi sa decom u budućnosti.

Ne želim da postanem trener. Teško je pričati i o nekim direktorskim pozicija u klubovima, koji, zbog finansijske krize, liče na amaterske kolektive. Najviše bih voleo da radim sa decom, jer me to čini srećnim. Deca vas razumeju i vi njih, tako da je rad sa njima veoma relaksirajući”, naglasio je Nesterović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve