Nova vest
Košarka

Subota, 06.08.2011.

23:34

Džordan Farmar u NLB ligi!

Košarkaš NBA ligaša Nju Džersi Netsa Džordan Farmar i zvanično je postao novi igrač izraelskog Makabija iz Tel Aviva.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Farmar je treći igrač Netsa koji je stigao u Evropu zahvaljujući “lokautu” u NBA ligi, a odabrao je Makabi iz verskih razloga.

Tako će bivši bek Los Anđeles Lejkersa i NCAA šampion sledeće sezone igrati i protiv srpskih klubova u regionalnoj NLB ligi.

Makabi je potvrdio da se Farmar može vratiti u SAD čim bude postignut dogovor o novom kolektivnom ugovoru igrača i timova, te počne sezone u NBA ligi.

Farmar je poslednjih pet sezona odigrao 443 utakmice u NBA ligi, prosečno je postizao 7.4 poena, imao 2.7 asistencija i 1.7 skokova po utakmici. U proseku je provodio 19.4 minuta na parketu.

Izraelci su još ranije doveli 23-godišnjeg beka Džona Šejera koji je 2010. godine bio jedan od predvodnika generacije univerziteta Djke u pohodu na osvajanje titule u NCAA ligi.

Međutim, Šejer nije izabran na draftu te godine, a s obzirom da je i on Jevrej to će mu omogućiti da lako dobijr izraelsko državljanstvo i postane domaći igrač. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve