Nova vest
Košarka

Utorak, 02.08.2011.

21:01

66 poena Durenta u Raker parku

Bek Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent pridružio se dugoj listi NBA velikana koji su igrali u legendarnom njujorškom Raker parku u Harlemu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Durantula je nastupio u jednoj egzibicionoj utakmici na kojoj je oduševio prisutnu masu postigavši čak 66 poena.

“Celog života sam sanjao da igram u Raker parku. Ovo je bio jedan od najlepših dana u mom životu“, rekao je Durent pošto je nastupio za DC Power tim koji je savladao Sean Bell All Start koje je predvodio bek Bulsa Džon Lukas III.

Raker park nalazi se u njujorškom kvartu Harlem, a poznat je po brojnim NBA zvezdama koji su tu pokazivali svoju veštinu. Među brojnim imenima ističu se Vilt Čembrlen, Karim Abdul Džabar, Džulijus "Dr. J" Irving, Džamal Mešburn, Lamar Odom, Ron Artest, Stefon Merburi, Alen Ajverson i Kobi Brajant.

Durent je postigao 66 poena, što je za samo dva poena manje od rekorda koji je 2007. godine postavio Stiv Bart junior. Kao nezvanični rekorder parka navodi se Džo Hemond sa 74 poena na meču.

Dok u NBA ligi traje “lokaut”, mnogi košarkaši su se okrenuli uličnoj košarci kako bi ostali u formi. Durent je prethodno nastupio i u Dru (Drew) ligi u Los Anđelesu.

Zvezda Tandera je je u prvom poluvremenu postigla 23 poena, u trećem periodu je vezao sedam uzastopnih koševa, uključujući trojku u padu i jednu monstruozno zakucavanje. U tom periodu postigao je ukupnop 15 poena.

U četvrtom periodu je nastavio da puni koš rivala razbijajući duplu i čak trostruku odbranu na njemu. Poslednja trojka dovela je do ekstaze publiku koja je uletela na teren i opkolila Durantulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve