Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.07.2011.

12:59

Krstić: "Samo da ne bude povreda"

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se iz Rotenburga i sada je očekuje naredna faza priprema za Evropsko prvenstvo u vršačkom „Milenijumu“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Senku na odličan rad u Rotenburgu koji su svi od reda isticali po povratku iz nemačke banje, bacila je samo povreda Marka Čakarevića.

Novi prvotimac Partizana često je odsustvovao sa treninga zbog problema sa stopalom pa je to sada jedina briga selektora Ivkovića, jer oporavak Veličkovića i Bjelice teče po planu. Čakareviću predstoje dodatne medicinske analize, ali se u taboru ’orlova’ nadaju da će moći neometano da nastavi sa radom i nadoknadi propušteno.

Našim najboljim košarkašima predstoji završavanje formalnosti oko dobijanja britanskih viza zbog učešća na turniru u Londonu, pa put za Vršac gde nastavljaju pripreme.

Na račun Ivana Paunića tokom uvodnog dela priprema stizalo je najviše komplimenata. Skoro svi članovi reprezentacije imali su samo reči hvale za beka Nižnjeg Novgoroda kao fizički najspremnijeg.

Tim je zaista odličan. Dugo smo već zajedno, stvarno se dobro pznajemo. I atmosfera je odlična, mislim da ne bi trebalo da bude problema u Litvaniji“, konstatovao je Paunić.

Kapiten Krstić je istakao je trud i zalaganje svih pojedinaca i potom poručio:

Sada nam predstoji veoma bitan period priprema u Vršcu. Moramo da se što bolje uigramo, važno je da i ova faza rada protekne bez povreda. Kasnije ćemo razmišljati o rivalima, sad je još rano za to. Trenutno se fokusiramo samo na našu igru“.

Orlovi će u Vršcu boraviti do 3. avgusta, posle čega sledi serija kontrolnih mečeva. Prvi je na redu već 7. avgusta, protiv Makedonije na turniru u Ljubljani gde su nam još rivali Bosna i Hercegovina, a zavisno od rezultata, odnosno u borbi za plasman Crna Gora, Hrvatska ili Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve