Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.07.2011.

13:40

Đorđević: "Srbija zrela za medalju“

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević izjavio je da veruje da naša reprezentacija može do medalje na Evropskom prvenstvu u Livaniji.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Mislim da će naši momci biti izuzetno spremni. Zreli su za medalju. Nova organizacija u Savezu i novi sistem već je počeo da daje rezultate. Ne treba da napominjem koliko prekaljeni as Duda Ivković ima iskustvo u vođenju ekipa na velikim takmičenjima. Želim im svu sreću ovog sveta da se popnu na pobedničko postolje“, istakao je Đorđević.

U vreme potencijalnih dolazaka NBA zvezda, Evropa je pre dve nedelje dobila veliko pojačanje u Trevizu pošto je Đorđević odlučio da preuzme Beneton. Odluka, samo na prvi pogled neočekivana, jer je bilo pitanje vremena kada će se Sale Nacionale, koji je u Milanu najavio ogroman trenerski potencijal, opet obresti na klupi.

"Iskreno, nisam mogao da ih odbijem, jer uz odličan koncept, kao adut im je bio moj nekadašnji saigrač, a sada generalni menadžer Benetona i moj veliki prijatelj Klaudio Koldebela. Bio je jako uporan i direktan“, rekao je Đorđević za "Večernje novosti“, "Beneton je jedan od stubova moderne košarke u Evropi u kom su radili Mesina, D'Entoni, Obradović s kojima sam prijatelj. Čast je biti na listi sa takvim trenerskim velikanima i pokušati sebe ugraditi u istoriju kluba“.

Svi navedeni prethodici su osvajali trofeje sa ekipom iz Treviza, ali je niko nije doveo na krov Evrope.

"Polako. Ove sezone igramo Evrokup, a očekuju nas i iskušenja u domaćem šampionatu. Imamo ograničen budžet, ispred sebe dva velika rivala, godinama nepobedivi Montepaski i ovog leta izuzetno pojačani Armani. Ali niko nema prava da nam oduzme želju za radom i pobedama“, naglasio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve