Nova vest
Košarka

Petak, 15.07.2011.

21:55

Džikić: "Nema opravdanja"

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Džikić posle poraza od Crne Gore da su lako dozvolili protivniku da napravi nedostižnu prednost.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Posle briljantne pobede protiv Rusije, srpski košarkaši doživeli su ubedljiv poraz od selekcije Crne Gore (85:60) u drugom kolu grupe A prvenstva Evrope.

Džikić nije bio zadovoljan igrom i rezultatom, jer su njegovi izabranici na početku meča stekli prednost, da bi u nastavku dozvoili protivniku da se lako vrati u igru i u trećoj četvrtini steknu nedostižnu prednost.

"Grešili smo u odbrani, donosili loše odluke u napadu, imali dosta izgubljenih lopti. Sve što je valjalo protiv Rusije u našoj igri, bilo je loše protiv Crne Gore koja je odlična ekipa, ali realno nikako nije bolja za 25 poena razlike", rekao je Džikić.

Trener Lijetuvos Ritasa je dodao da se u srpskom timu osetio nedostatak plejmejkera Nemanje Nedovića, koji je u prvom meču dobio jak udarac u koleno.

"Nije nam odgovarao ni kriterijum suđenja, ali za ovako ubedljiv poraz nema opravdanja. Moramo da zaigramo mnogo bolje protiv Sloveniije, ostvarimo pobedu i popravimo utisak", rekao je Džikić.

Reprezentacija Srbije u trećem kolu grupe A u subotu od 20.45 časova igra protiv selekcije Slovenije, koja je u drugom kolu poražena od Rusije (85:66).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve