Nova vest
Košarka

Petak, 15.07.2011.

10:23

Cela Zvezda pod istom kasom?

Sportsko društvo Crvena zvezda izlaz iz krize u kojoj se nalazi vidi u objedinjavanju pula sponzora svih klubova koji se u njemu nalaze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako “Večernje novosti” saznaju, na čelu projekta bio bi Petar Škundrić, a na vrhu košarkaškog kluba Nebojša Čović.

Kako se približava Skupština košarkaškog kluba, koja bi trebalo da se održi između 21. i 27. jula, slika o novom rukovodstvu kluba sa Malog Kalemegdana se sve više kristalizuje.

Novost je da bi kompletan projekat bio pod kapom Sportskog društva, koje, takođe, očekuju velike rekonstrukcije u organizacionom smislu.

Nezvanično, Sportsko društvo, na čelu sa predsednikom Škundrićem, objediniće veliki pul sponzora, koji će iz zajedničke kase, za početak, pomagati fudbalski, košarkaški, odbojkaški i rukometni kolektiv, kao najuticajnije u velikoj sportskoj porodici.

Dok se u fudbalu, koji je do sada samostalno funkcionisao, odbojci i rukometu neće ništa bitnije menjati, kada su u pitanju rukovodstva, kod košarkaša je Nebojša Čović i dalje viđen na čelu tog projekta, kao predsednik Upravnog odbora. U Upravni odbor bi, između ostalih, trebalo da budu Velibor Sovrović, generalni direktor Laste, Mladen Simović, direktor Energoprojekta, Aleksandar Vasiljevič Panfilov, generalni dirketor Lukoil Srbija A.D, kao i Dragan Ristić, uspešan srpski poslovni čovek u Rusiji.

Pominje se mogućnost da bi u upravu mogli da uđu nekadašnji čelnci crveno-belih iz vremena kada su osvajali titule 1993. i 1994, Dragan Kapičić i Dragiša Vučinić.

Iza UO bi stajala uticajna Skupština, kojoj bi prvi zadatak bio da, u saradnji sa Čovićem i Upravom, napravi kompletan projekat oživljavanja košarkaškog kolektiva. Za sada nije poznato ko bi bio predsednik Skupštine. Prvog ‘pika’ Živorada Anđelkovića obaveze u gradskoj vlasti sprečavaju da odgovori zahtevima mesta prvog čoveka Skupštine crveno-belih košarkaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve