Nova vest
Košarka

Petak, 15.07.2011.

09:15

Veličković: “Daću sve od sebe”

Srpski košarkaš Novica Veličković zbog povrede u Rotenburgu ne trenira punom snagom, ali poručuje da će na Evropskom prvenstvu u Litvaniji dati sve od sebe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Nemanje Bjelice, Veličković je drugi reprezentativac Srbije od kojeg selektor Dušan Ivković još uvek ne može da traži potpunu angažovanost na bazičnim pripremama u nemačkoj banji Rotenburg.

Nenaviknut na poštede, veliki borac se teško miri sa činjenicom da još uvek nije u punom trenažnom procesu.

Što se kondicionih treninga tiče, rada u teratani i trčanja, radim sve što i ostali reprezentativci. Tu nema nikakvih problema. Međutim, prilikom rada u dvorani, kad se vežba sa loptom, učestvujem u radu samo u pojednim fazama. Preporučeno mi je da izbegavam, za sada, svaki kontakt. Nadam se da će sve to vrlo brzo proći”, istakao je Veličković.

Prognoze su za sada nezahvalne, a Veličković je siguran da će biti spreman za start Šampionata ‘starog kontinenta’.

Prve probleme i bol u mišiću leve noge osetio sam još pre dve godine na pripremama u Forgaliji. Međutim, to je zaista bilo zanemarljivo. U poslednja dva-tri meseca bol je postajao sve žešći. Medicinsko osoblje reprezentacije me uverava da će uskoro sve biti u najboljem redu. Zaista, za sada sve ide u dobrom smeru. Čim budem potpuno spreman, radiću i više od ostalih, kako bi nadohnadio propušteno. U ono što sam potpuno siguran, da ću za šampionat Evrope u Litvanji biti u stanju da, kao i uvek, pružim sve od sebe za uspeh reprezentacije Srbije”, naglasio je Veličković.

Stručni štab i reprezentativci održali su u četvrtak prepodne sastanak na kojem su pregledani video materijali treninga, a zatim analiziran rad posle prve faze pripreme u Rotenburgu.

Sve su to uobičajne stvari, koje smo radili i prethodnih godina. Utvrdili smo gradivo i napravili plan za nastavak priprema u Nemačkoj. Ozbiljan rad, koncentracija i potpuna posvećenost su uvek bili tri najvažnija faktora ove generacije koju predvodi selektor Ivković. Za sada nam je takav pristup donosio uspehe, verujem da će isto biti i u Litvaniji na Evropskom prvenstvu”, rekao je Veličković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve