Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2011.

23:30

EP: Srpkinje ubedljive na startu

Ženska reprezentacija Srbije startovala je pobedom na šampionatu Evrope koje se održava u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Spske košarkašice odigrale su briljatno u prvom kolu grupe „A“ i ubedljivo savladale selekciju Ukrajine u dvorani u Novom Sadu rezultatom 81:51 (20:14, 21:13, 19:12, 21:12).

Duel Srbije i Ukrajine bio je ravnopravan samo u prvih pet minuta utakmice(8:8). Kolektivnom igrom, čvrstom odbranom, velikim brojem poena iz kontranapada i dominacijom u skoku, srpske košarkašice su u finišu prvog poluvremena stigle do ubedljive prednosti - 40:22.

Selektor Milkan Mrđa ravnomerno je podelio minute svojim izabranicma, a svih 12 košarkašica upisalo se u listu strelaca. Opuštanja i pada u igri Srbije nije bilo do poslednje sekunde pa je maksimalna rezultatska prednost ostvarena trojkom Marine Marković sa zvukom sirene.

Srbija je u duelu protiv Ukrajine imala čak 62 skoka (30 ofanzivnih) devet asistencija i 16 ukradenih lopti. Najefikasnije u našem timu bile su Sara Krnjić sa 16 i Jelena Prvulović i Maja Vučurović sa po deset poena. Za skakačku dominaciju najzaslnužije su bile Tijana Ajduković sa 12 uhvaćenih lopti (sedam u napadu), dok su kapiten Tina Jovanović i Krnjić imale po osam skokova.

Selektor Milkan Mrđa uprkos fantastičnoj pobedi nije bio previše euforičan:

"Odigrali sasvim dobru utakmicu. Devojke su ispoštovala sve dogovore i sprovele ih u delo. Pokazali smo ogromnu želju, sjajno se borili i diktirali tempo do poslednjeg sekunda. Ovo je bio duel za prvo mesto u grupi. Samo smo prvih pet minuta bili u grču, što je sasvim razumljivo zbog važnosti premijernog meča na šampionatu. Ovo nije naš makismum, što ćemo pokazati u nastavku prvenstva."

Jelena Prvulović smatra da je kolektivna igra naše reprezentacije bila predudna.

"Odlično smo ušli u utakmicu, iako smo dosta respektovali selekciju Ukrajine. Međutim, uspeli smo da zaustavimo njihove najbolje igrače i rano steknemo veliku prednost. Posle je naravnbo sve bilo lakše. Još jednom se pokazalo kad odigramo timski da svakoga možemo da pobedimo."

Reprezentacija Srbije u okviru 2. kola grupe „A“ u petak u Novom Sadu od 20.30 časova igra protiv selekcije Poljske.

Srbija U20: Čolić 4, Stanković 2, Marković 9, Grbić 2, Živadinović 4, Prvoluvić 10, Stančić 5, Nikolić 7, Vučurović 10, Krnjić 16, Jovanović 9, Ajduković 3.
Ukrajina U20: Kristjakova 2, Čogrjanova, Kirilenko, Vjunjuk, Macko 2, Mazničenko 10, Čukrij, Rjukulska 2, Malašenko 19, Ček 4, Iagupova 12, Naumenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve