Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.07.2011.

08:59

Krstić: "Evropa nema para za Amere"

“Lokaut” preti odlaganju sezone u NBA ligi, mnogi košarkaši bi mogi da zaigraju u Evropi, ali Nenad Krstić smatra da je mali broj klubova koji mogu da ih plate.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Krstić se pre nekoliko nedelja drugi put u karijeri vratio u Evropu iz NBA lige, ali ovaj put na duži period pošto je prešao u moskovski CSKA.

Nekadašnji centar Nju Džersi Netsa, Oklahoma Siti Tandera i Boston Seltiksa, je za američke medije istakao da ne veruje da će mnogo NBA igrača stići u Evropu.

“Samo nekoliko klubova na Starom kontinentu ima dovoljno novca da ponudi zvezdama iz SAD, ali njihovi sastavi su uglavnom popunjeni. Većina ekipa u Evropi kuburi sa novcem zato je malo verovatno da će se mnogo NBA asova odlučiti na promenu sredine. To je problem za američke igrače”, istakao je Krstić.

Po svemu sudeći evropski igrači iz elitne lige lakše će obezbediti povratak. To se pre svega odnosi na Špance Paua Gasola, Rudija Fernandeza,Hosea Kalderona, mnogi se nadaju dolasku MVP-ja poseldnjeg finala Dirka Novickog, dok je i Francuz Toni Parker najavio povratak u domovinu.

Bizli razmišlja, Skalabrin spreman za Evropu

Međutim, i neke od najvećih NBA zvezda istakle su da bi rado odigrali nekoliko meseci u Evropi, među njima je i krilo Minesota Timbervulvsa Majkl Bizli. On je prethodnu sezonu završio sa prosekom od 19.2 poena po utakmici.

"NBA je svačiji san, ali u isto vreme, moram i da zarađujem i brinem se o porodici. Zavisno od dužine ‘lokauta’, mogao bih da odem u Evropu. Siguran sam da mnogo igrača razmišlja o tome, ali nadam se da to neće biti potrebno," rekao je Bizli.

U Evropu bi mogao i Brajan Skalabrin, prošle sezone rezervni igrač Bulsa, a od ovog leta slobodan agent, koji tvrdi da se za njega interesuje sedam ili osam evropskih ekipa. Vjerojatno bi otišao na "čizmu", jer bi zbog italijanskih korena mogao da dobije državljanstvo.

"Ako se situacija ne promeni u sledećih 15 dana, idem u Evropu. Na strani sam igrača, ali ne bih želeo da provedem godinu ili više bez košarke i gledam milionere kako se svađaju. Bilo bi zanimljivo otići u Evropu, naučiti jezik, živeti u drugačijoj kulturi, obrazovati decu u dobrim školama".

I dok većina igrača govori o Evropi samo kao o mogućem rešenju, igrač Toronto Reptorsa Soni Vims je navodno prešao sa reči na dela i pred potpisom je ugovora sa evropskim klubom čije ime je još nepoznato. Vims ima status ograničenog slobodnog igrača. Prošle sezone je u dresu Reptorsa prosečno postizao 9.2 poena po meču, a najpoznatiji je po atraktivnim zakucavanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve