Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2011.

23:19

Lok-aut neminovnost?

Direktor sindikata NBA igrača Bili Hanter saopštio je da na pregovorima u Njujorku nije postignut dogovor s predstavnicima NBA lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sastanak je trajao tri sata, ali, kako je saopšteno, dve strane suštinski nisu približile svoje stavove, što znači da sezona verovatno neće početi na vreme.

"Pokušali smo da izbegnemo lok-aut, ali na našu žalost nismo uspeli", rekao je predstavnik sindikata igrača Met Boner.

Sindikat i predstavnici NBA liga spore se oko ugovora o radu i ograničenju ukupne visine novca koju jedan klub može da potroši na godišnje plate igrača (seleri kep).

Igrači su ponudili da tokom perioda od pet godina smanje svoje zarade za ukupnu sumu od 500 miliona dolara, što je NBA liga odbila.

Predstavnici lige zalažu se da ograničenje za plate na godišnjem nivou u svakom klubu iznosi 62 miliona dolara, što su igrači odbili.

Poslednji put do lok-auta došlo je u sezoni 1998/1999, kada je sezona počela nekoliko meseci kasnije i odigran je manji broj utakmice nego što je uobičajeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve