Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.06.2011.

19:26

Ivković ne prihvata otkaz Raduljice

Miroslav Raduljica u četvrtak je saopštio da se povlači iz tima košarkaške reprezentacije Srbije, ali to selektor Dušan Ivković ne može da prihvati.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Raduljica je Ivkoviću, kapitenu Krstiću i potpredsedniku KSS Bodirogi javio da zbog problema sa povredama, nije u mogućnosti da se odazove na poziv u nacionalni tim.

Povodom ove informacije, selektor Dušan Ivković dao jeizjavu za javnost u kojoj je naglasio da otkaz ne može da prihvati dok Raduljicu ne pregleda Lekarska komisija KSS-a.

“U sredu u popodnevnim časovima, telefonom sam razgovarao sa Miroslavom Raduljicom, koji me je obavestio da je za njega velika čast poziv u seniorsku reprezentaciju Srbije, ali da je odlučio da pauzu provede sa porodicom, u oporavku od povreda koje su ga mučile tokom sezone. Za mene ovo predstavlja veliko iznenađenje, jer mi se prvi put u dugogodišnjoj reprezentativnoj karijeri dešava da igrač telefonom otkaže učešće u nacionalnom timu. Obavestio sam Raduljicu da otkaz ne mogu da prihvatim kao opravdan, sve dok ga ne pregleda Lekarska komisija Košarkaškog saveza Srbije i predložio mu da se tokom današnjeg dana čujemo i dogovorimo susret i razgovor“.

Najbolji košarkaši Srbije okupiće se 4. jula u beogradskom hotelu "Zira", prva četiri dana radiće u Beogradu u dvorani "Sport-Eko". Posle slobodnog dana, 10. putuju u Nemačku gde će u Rotenburgu obaviti bazični deo priprema do 23. jula. Od 25. jula do 3. avgusta "Orlovi" će raditi u Vršcu, da bi do 6-9. učestvovali na turniru "Kup 6 naroda" u Ljubljani gde će učestvovati sve bivše jugoslovenske republike.

Posle ovog turnira gde će Srbija sigurno igrati sa Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom, 10. avgusta putuje u Izmir na "Efes Pilsen World cup C" gde će igrati pripremne mečeve sa Nemačkom, Ukrajinom i Turskom.

Od 16. do 21. avgusta naši košarkaši će učestvovati na londonskom turniru gde će igrati protiv Hrvatske, Kine, Velike Britanije, Australije i Francuske. 22. avgusta Srbija se vraća u Beograd, do 28. će odraditi završnu fazu priprema, a dan kasnije putuje u Šiauliai gde će joj prvi rival na Evropskom prvenstvu biti Italija dva dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve