Nova vest
Košarka

Sreda, 15.06.2011.

14:26

Duda pozvao Čakarevića i Rakovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je u sredu spisak od 19 igrača za pripreme za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Stručni štab činiće Aleksandar Kesar, Saša Nikitović i Dušan Gvozdić. Tim menadžer Miroslav Berić napustio je reprezentaciju iz ličnih razloga.

Na spisku su Teodosić, Marković, Tepić, Rašić, Tripković, Milosavljević, Paunić, Kešelj, Bjelica, Čakarević, Mačvan, Savanović, Veličković, Raković, Radenović, Krstić, Perović, Raduljica i Marjanović.

Selektor Ivković je istakao da je cilj našeg državnog tima na šampionatu Evrope plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

On je napomenuo da su reprezentativci najzaslužniji za oporavak "sporta koji je u našoj zemlji na prvom mestu“ i dodao da oseća "veliko zadovoljstvo" što će ponovo raditi sa našim najboljim košarkašima.

"Prvenstvo u Litvaniji biće jedno od najkvalitetnijih. Pratimo dešavanja u redovima ostalih učesnika šampionata i vidimo da će svi u Litvanniju otići sa najjačim sastavama, uz puno NBA zvezda", naveo je Ivković.

Selektor je istakao da će srpski nacionalni tim ponovo biti najmlađi i najkompaktniji, poručivši da mu je cilj da bude i najspremniji za predtsojeće izazove.

Komentarišući širi spisak igrača za šampionat "Starog kontinenta" Ivković je ocenio da srpski reprezentativci "nisu imali sjajne sezone u svojim klubovima". Posebno se osvrnuo na učinak dvojice reprezentativaca koje je predvodio u Olimpijakosu - Miloša Teodosića i Marka Kešelja.

"Teodosića je povreda omela da ponovi odličnu prethodnu sezonu. Kešelj je bio otkrovenje Svetskog prvenstva u Turskoj 2010. godine, ali nije uspeo da ustali formu u Olimpijakosu", rekao je Ivković.

On je pohvalio dobre partije iskusnog centra Milovana Rakovića u dresu italijanskog Montepaskija i beka Radničkog iz Kragujevca Marka Čakarevića.

"Njih dvojica praktično su dva jedina nova imena na našem spisku. Pratili smo njihove igre u klubovima i ocenili da su zaslužili poziv u reprezentaciju", zaključio je Ivković.

Evropsko prvenstvo održava se od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji, a Srbija će igrati u B grupi sa Italijom, Letonijom, Izraelom, Nemačkom i Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve