Nova vest
Košarka

Utorak, 10.05.2011.

21:04

Atinjani bi Novicu, Real Obradovića

Završena je sezona u Evroligi, Panatinaikos je ponovo prvak Evrope, a četvrti tim sa završnog turnira Real Madrid rešen je da konačno osvoji neki trofej.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Zbog toga su Madriđani rešili da igraju na proverenu kombinaciju, da na klupu postave najtrofejnijeg trenera i košarkaškog radnika u Evropi, Željka Obradovića.

Sa druge strane, “kraljevski klub“ će verovatno napustiti Novica Veličković koji je velika želja atinskih giganata, Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Špancki mediji su već uvereni da će nekada najbolji mladi košarkaš Evrope napustiti Real Madrid, a njihove kolege iz Grčke već su ga preselili u Atinu.

Veličković je ove sezone ima epizodnu ulogu u „kraljevskom klubu“, a za 12.5 minuta provedenih na parketu u mečevima Evrolige prosečno je postizao 3.4 poena, uz 2.8 skokova i 0.5 asistencija.

Madridski Real će na kraju sezone potpuno renovirati ekipu, a čelnici kluba bi najradije na klupi videli najtrofejnijeg trenera u Evropi – Željka Obradovića.

Mediji u Španiji prenose da bi najbolji stručnjak na Starom kontinentu bio idealno rešenje za giganta koji od 1995. nema titulu evropskog prvaka, odnosno od vremena kada je Obradović bio starteg Madriđana. Srpski stručnjak je „kraljeviće“ predvodio od 1994. do 1997.

Ovu informaciju preneo je popularni radio ”Kadena Ser“, uz napomenu da Real traži zamenu za aktuelnog stručnjaka Molina, bez obzira na to da li će da osvoji nacionalnu titulu.

Naravno, u Madridu su svesni da će ”operacija Obradović“ biti teško izvodljiva, obzirom na to da je srpski stručnjak, koji je pre 12 godina došao u Panatinaikos, prezadovoljan u Panatinaikosu.

U Realu imaju potencijalnu listu kandidata, a iza Obradovića je Neven Spahija, mada se pominje i mogućnost povratka Etorea Mesine, koji još živi u Madridu. Italijan, koji ima i ponudu Milana, navodno bi mogao da postane i generalni menadžer ”kraljevskog kluba“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve