Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.05.2011.

22:49

Džikiću i Krki Evročelendž

Ekipa Krke novi je pobednik Evročelendž takmičenja. Tim koji vodi srpski trener Aleksandar Džikić u finalu u Belgiji pobedila je Lokomotivu Kuban sa 83:77.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

To je prvi evrotrofej tima iz Novog Mesta i Aleksandra Džikića.

Krka je do prilično neočekivane pobede nad ekipom za koji nastupaju Džeremaja Mesi, Vilkinson, Taker i Goran Jeretin stigla fantastičnom završnicom. Posle vođstva ruskog predstavnika od 72:65 usledila je serija slovenačke ekipe od 18:3 i penal završnica koju je dobila Krka.

Tri četvrtine bile su izjednačene, u poslednjoj su Rusi počeli bolje i stekli veliku prednost. Ipak, mirni igrači Krke su sproveli plan i zaustavili rivala, pogodili nekoliko važnih šuteva i ušli u mirnu završnicu.

Za ekipu iz Novog Mesta igraju Dušan Đorđević i Goran Ikonić. Đorđević je meč završio sa osam poena i pet skokova, Ikonić je upisao 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Najefikansiji igrač pobedničkog tima bio je Buker sa 20 poena.

"Veliki uspeh, ovo je druga klupska titula za Sloveniju u dvadeset godina i moramo da budemo sasvim zadovoljni. Nismo paničili nijednog trenutka. Način na koji su postizali poene mi je davao nadu da ćemo rešiti problem u odbrani. U napadu smo bili dobri, nismo paničili, mirno smo tražili rešenja i uspevali da nalazimo slobodne igrače koji su pogađali. Pokazalo se da je to bilo dovoljno", rekao je Aleksandar Džikić posle meča.

finale Evročelendž kupa 2010/2011

Lokomotiva Kuban - Krka Novo Mesto 77:83 (20:18, 21:25, 24:18, 12:22)

U utakmici za treće mesto domaćin završnog turnira Ostende je savladao drugog predstavnika Rusije, Spartak, bilo je 94:92.

Prethodno je u polufinalu Krka bila bolja od Ostendea (79:65), Lokomotiva od Spartaka (74:64).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve