Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.04.2011.

22:38

"Crno-bele" osvojile titulu!

Košarkašice Partizana osvojile su titulu šampiona Srbije pobedom od 82:79 nad Hemofarmom u hali "Vizura" u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Crno-bele” su tako sa 3-0 u seriji protiv najvećeg rivala stigle do duple krune ove sezone jer su trijumfovale i u Kupu.

Pobedu ekipi Marine Maljković donele su Milica Dabović i Dajana Butulija sa penala u finišu meča pri rezultatu 79:79, a 17 sekundi pre kraja Dunja Prčić je ukrala loptu i rešila meč. Najefikasnija je bila Butulija sa 21 poenom, Prčić i Vilijams su dodale po 14.

Izabranice trenera Marine Maljković su i ovog puta, kao i u prethodna dva neizvesna duela (66:63, 68:64) teško došle do trijumfa i rezultaom 3:0 u finalnoj seriji odbranile šampionsku titulu.

Košarkašice Hemoframa su tokom većeg dela susreta imale solidnu prednost (52:38), ali je domaćin u finišu uspeo da sustignu rivalke najviše zahvaljujući Milici Dabović, koja se u prve tri četvrtine nije videla na parketu.

Vrščanke su u trećoj deonici stekle dvocifrenu prednost zahvaljući zonskoj odbrani za koju domaći tim nije imao rešenja. Da nije bilo raspoložene Dajane Butulije i u određenim trenucima sigurne Prčić, pitanje je da li bi "crno-bele" uspele da se vrate u meč.

U timu Vrščanki istakla se Tamara Radočaj i iskusna Biljana Stanković, ali je tandemu "pilulica" ponestalo snage u finišu meča, pa su domaće košarkašice zasluženo slavile.

Pobedom protiv Hemoframa, košarkašice Partizana kompletirale su uspešnu sezonu u kojoj su pre mesec dana osvojili nacionalni kup, pobedivši istog rivala sa 83:69.

Šampionski pehar kapitenu 'crno-belih' Bojani Janković predala legendarna košarkašica sa ovih prostora Marija Veger. Za najbolju igračicu (MVP) i strelca finalne serije plej-ofa proglašena je Dajana Butulija.

Partizan: Velisavljević 1, Beronja 5, Vučković, Stoun 4, Bučevac 4, Butulija 21, Radić, Prčić 14, Janković 7, Vilijams 14, Mur, Dabović 12
Hemofarm: Radočaj 20, Mandić 2, Dojčinović, Škorić 3, Stanković 18, Kovačević 8, Radić, Marković 11, Ajduković 8, Čadjo 9, Nikolić, Jakšić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve