Nova vest
Košarka

Petak, 22.04.2011.

20:40

Srbija želi novi Evrobasket?

Košarkaški savez Srbije podneće zahtev za kandidaturu za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2015. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je potvrdio novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, a ideja bi mogla da dobije konkretan oblik zavisno od uspeha reprezentacije na predstojećem Evrobasketu u septembru u Litvaniji.

"Staćemo u red za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2015. Učinićemo sve da dobijemo organizaciju tog takmičenja”, rekao je Đilas.

Pored toga, KSS razmatra i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Međutim, i to će zavisiti od uspeha Srbije na EP jer će samo šampion Evrope osigurati direktan plasman na turnir u Londonu 2012. godine.

"U slučaju da se u Litvaniji ne uspemo kvalifikovati na Olimpijske igre, spremni smo da organizujemo taj turnir. Kada budemo u Barseloni na sastanku FIBA u maju, predstavićemo našu ideju generalnom sekretaru Baumanu", dodao je Đilas.

Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u Sloveniji 2013. godine, a Srbija je poslednji put domaćin bila 2005. kada je titulu osvojila Grčka.

Pre raspada SFRJ još dva puta je Evrobasket igran u Srbiji, 1961. i 1975. godine, oba puta u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve