Nova vest
Košarka

Petak, 22.04.2011.

18:04

Partizanovi stranci presrećni

Amerikanci i Australijanac u redovima petostrukog NLB šampiona Partizana mt:s presrećni su zbog osvajanja drugog trofeja u sezoni - Jadranske lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši Partizana u četvrtak su u Ljubljani pobedili domaću Olimpiju sa 77:74 i peti put uzastopno osvojili trofej u regionalnom takmičenju. "Crno-beli" su prethodno odbranili i trofej u Kupu, a do kraja sezone ostaje im da 10. put uzastopno osvoje titulu prvaka Srbije.

Najefikasniji igrač finalne utakmice Kurtis Džerels rekao je da je Partizan timskom igrom stigao do velikog trijumfa.

"Eto pogodilo se da su to bili odlučujući poeni. Bili smo sjajni, igrali smo kao tim. Gist je uhvatio par važnih lopti pod našim košem, ja sam, kao i saigrači bio opušten u napadu, i zato smo prelomili meč na našu stranu, iako nije bilo lako", rekao je Džerels.

On je doneo pobedu "crno-belima" dobrim procentom šuta (3/6 za tri i 7/8 za jedan poen), ali i poenima sa linije za slobodna bacanja u završnici.

"I publika u hali je bila protiv nas, navijali su fanatično, a mi smo imali samo 'grobare' iza sebe. Mislim da smo se dobro psihološki pripremili za utakmicu i da nas je buka navijača Olimpije dodatno motivisala. Bili smo isključeni, opušteni, nametnuli smo našu igru", dodao je Džerels.

Krilni igrač Džejms Gist smatra da je njegova ekipa trijumfom u hali "Stožice" pobedila sve kritičare koji su tokom sezone sumnjali u uspeh.

"Uspeli smo, čoveče! Cele godine smo imali uspone i padove, mnogi su sumnjali u nas, kritikovali, a mi smo ih sve razuverili. Ovo je sjajno, ne mogu da verujem", rekao je Gist.

Najbolji igrač finala po indeksu korisnosti bio je centar iz Australije Nejtan Džavai (10p, 6sk - 19 index).

"Osećaj je sjajan. Odigrali smo tešku utakmicu protiv Olimpije, ali tu se vidi da smo pravi tim. Srećan sam, ovaj prsten je nešto najlepše u mojoj karijeri i nadam se da će ih narednih godina biti još", rekao je Džavai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve