Nova vest
Košarka

Petak, 22.04.2011.

14:33

B92: Džikić na klupi Himkija?

Kako nezvanićno saznajemo, trener Krke iz Novog Mesta Aleksandar Džikić glavni je kandidat da od sledeće sezone predvodi ruski Himki.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Himki je u decembru otpustio italijanskog stručnjaka Serđa Skariola posle serije loših rezultata tima iz Podmoskovlja koji nije uspeo da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.

Od tada tim predvodi Rimas Kurtinaitis,a Himki je trenutno četvrti u ruskoj ligi sa 14 pobeda i osam poraza, trijumfom manje od lidera UNIKS-a.

Sa druge strane, u regionalnoj VTB ligi Himki je osvojio grupu B sa deveto pobeda iz 10 mečeva, pa se plasirao na Fajnal for u Kazanju 22. i 23 aprila. Himki u polufinalu u petak igra protiv UNIKS-a.

Džikić je prošle sezone sa Krkom osvojio titulu u Sloveniji, a ove je bio drugi u regularnom delu NLB sezone. Međutim, na Fajnal foru koji je u četvrtak završen u Ljubljani, tim iz Novog Mesta je poražen u polufinalu od Olimpije.

Džikić je trenersku karijeru počeo 1991. godine kao lider mladog tima Partizana, a potom je postao pomoćni trener “crno-belih“. 1994. postao je asistent u Beovuku čiji je prvi trener bio dve sezone (od 1997. do 1999). 1999. je ponovo postao pomoćni trener u Partizanu sa kojim je osvojio četiri uzastopne titule nacionalnog šampiona (2002-2005).

Tada je ponovo napustio “crno-bele“ i predvodio Superligaša Atlas, a potom je karijeru nastavio u NBA ligi gde je 2005. bio pomoćni trener Minesota Timbervulvsa tokom Letnje lige. Takođe je radio sa trenerskim timovima San Antonio Sparsa i Sijetl Supersoniksa. Po povratku u Evropu Džikić je pre Krke jednu sezonu bio trener Union Olimpije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve