Nova vest
Košarka

Petak, 08.04.2011.

19:58

Bulsi i Pipenu podigli bistu

Pobeda Bulsa i overeno prvo mesto na Istoku nije bio centralni događaj u četvrtak veče u “Junajted centru”.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na poluvremenu duela Bulsa i Seltiksa odato je veliko priznanje legendi domaćeg tima Skotiju Pipenu koji je dobio bistu u unitrašnjosti hale.

Legendarni igrač sa brojem 33 je uz Majkla Džordana najveće ime kluba iz "grada vetrova". Džordan takođe ima svoju bistu, ali se njegova nalazi ispred dvorane, dok će Pipenova biti unutar “Junajted centra”.

"Dao sam svoje srce, život, krv i suze za ovu organizaciju i ovaj tim. Ja zaista pripadam ovde. Ovo je možda i najveće priznanje koje sam dobio. Ovo je zaista velika čast", rekao je Pippen.

Skoti Pipen je igrao 17 godina u NBA ligi, od toga 12 za Čikago, četiri za Portland i jednu za Hjuston. Izabran je u 50 najboljih igrača u istoriji lige, osam puta je bio najbolji odbrambeni igrač, a tri puta je biran u najbolju petorku lige. Samo su Karim Abdul - Džabar i Robert Hori odigrali više utakmica u plejofu od njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve