Nova vest
Košarka

Utorak, 05.04.2011.

09:27

Konektikat osvojio NCAA šampionat

Košarkaši Konektikata osvojili su studentsko košarkaško prvenstvo, pobedivši pred 80 hiljada gledalaca Univerzitet Batler iz Indijanopolisa sa 53:41.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finale se igralo u Hjustonu a utakmica u kojoj je mali Univerzitet iz Indijane po drugi put zaredom igrao najveću utakmicu američke koledž košarke, ostaće upamćena i po katastroflanom napadu, jer je Batler šutirao za dva poena samo 31-3, što je nezapamćeno u analima finalnih utakmica, koje su ujedno i najgledaniji sportski događaj u SAD.

Najefikasniji igrač ove utakmice bio je Kemba Voker, prva zvezda "Uconn-a" sa 16 poena. Ovom momku predvidja se velika NBA karijera.

Međutim, posao mu je u ovom finalu značajno bio olakšan katastrofalnim napadom "Batlera" koji je na početku drugog poluvremena ubacio jednu trojku, ali je nakon toga usledila agonija, izazvana lošim izborom pozicija za šuteve, dobrom i pokretljivom odbranom Konektikata.

Trener "Uconn-a" Džim Kalhoun osvojio je treću titulu prvaka NCAA, ali je sa 68 godina postao i najstariji trener koji je osvojio titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve