Nova vest
Košarka

Petak, 11.03.2011.

00:50

Cibona bez EL sledeće sezone

Košarkaški klub Cibona, velikan hrvatske košarke, naredne sezone neće nastupati u Evroligi, prvi put od kako postoji to takmičenje.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kad se na kraju sezone podvuče crta i saberu bodovi iz svih takmičenja, ’Vukovi’, nemaju šanse da prestignu Zagreb ili Cedevitu, piše Jutarnji list.

Postoji mogućnost da Evroliga odluči da dodeli ’vajld kard’ zagrebačkom klubu, ali Cibona je u finansijskim problemima čitave sezone i teško da će imati da plati.

Cibona se na NLB listi hrvatskih klubova nalazi na trećem mestu sa šest bodova. Ispred nje su Zagreb sa 31 i Cedevita sa 22 boda.

„Ciboni je pre tri meseca pretilo gašenje. Možda je i trebalo da se dogodi da klub padne na najniže grane, pa da opet počne da se uzdiže. Nadam se da ćemo krenuti tim putem“, izjavio je trener Dražen Anzulović.

Anzulović ne očekuje da će zbog izgubljene mogućnosti nastupa u EL Cibona biti manje konkurentna u domaćem prvenstvu.

“To nam sigurno ne ide u prilog, ali težnja svakog igrača trebalo bi da bude da kroz svaki trening i utakmicu bude što bolji. I kompozicija ekipe je takva da su u njoj igrači kojima treba što više utakmica zbog skupljanja iskustva ili oni koji su bili bez ugovora pa traže povratak igračkog imidža”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve