Nova vest
Košarka

Utorak, 01.03.2011.

18:24

EK: Pobeda Hemofarma za kraj

Košarkaši Hemofarma pobedom su se oprostili od ovogodišnjeg takmičenja u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hemofarm je u poslednjem kolu Top16 faze u Vršcu savladao špansku Gran Kanariju sa 75:74.

I srpski i španski predstavnik nisu imali šansu za prolaz u četvrtfinale, pa je ovaj duel igran za prestiž. Hemofarm je uspeo da slavi i takmičenje u Top16 fazi Evrokupa završava sa dve pobede i četiri poraza.

Miljan Pavković bio je najefikasniji kod domaćina sa 16 poena, Bojan Krstović ubacio je 12, a Miloš Borisov 10. Za goste iz Španije, Kerol je ubacio 17, a Spenser 15 poena.

Tim Željka Lukajića dobro je otvorio meč, vodio je tokom prvog dela prve četvrtine, ali je onda Gran Kanarija ‘rafalom’ preuzela prednost. Gosti iz Španije su od minus dva (8:6) serijom 9-3 stigli do 15:11, uz odličnu igru Havijera Beirana koji je postigao sedm poena.

Hemofarm je trojkom Krstovića prišao na minus jedan, ali je do kraja četvrtine Gran Kanarija postiglča još pet poena (20:14).

Početkom druge deonice Džejsi Kerol postigao je dve vezane trojke, pa je Gran Kanarija prvi put povela sa dvocifrenom prednošću (26:14).

U nastavku, Španci su rutinski održavali desetak poena prednosti sve do 17. minuta kada je Kerol postigao novu trojku za 34:23. Do kraja poluvremena Hemofarm je postigao devet poena, nije primio nijedan, pa je u nastavak ušao sa aktivim rezultatom (33:34).

U prvih pet minuta treće deonice Hemofarm je definitvno preuzeo kontrolu nad utakmicom. Redom su pogađali Džordan, Borisov, Božović i Jeremić, i Vrščani su uz 25. minutu vodili sa 47:41.

Dva minuta kasnije posle poena Borisova sa ’penala’ Hemofarm je imao i plus osam (53:45), a do kraja treće deonice gosti su spustili na minus četiri (53:49).

Pokušali su Španci u poslednjih deset minuta u nekoliko navrata da preokrenu i zabeleže pobedu, ali je Hermofarm svaki taj napad odbijao, i na kraju se ipak pobedom oprostio od Evrokupa. Imala je Gran Kanarija na kraju i šut za pobedu zahvaljujući greškama domaćina, ali je Grin promašio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve