Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.02.2011.

21:44

Krstić prešao u Seltikse!

NBA ligaš Oklahoma siti trejdovao je kapitena Srbije Nenada Krstića u Boston Seltikse!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U zamenu za Krstića i krilo Džefa Grina, u Oklahomu su stigli Kendrik Perkins i Nejt Robinson.

Krstiću će Boston Seltiksi biti treći tim u najjačoj ligi sveta, pošto je prethodno od 2004. do 2008. nastupao za Nju Džersi Netse. Ove sezone Krstić je za Oklahomu odigrao 47 mečeva, prosečno je beležio 7,6 poena i 4,4 skoka po utakmici.

Ovaj trejd nije bio očekivan u SAD, posebno jer je Grin viđen kao jedan od oslonaca Oklahome u budućnosti. Međutim, Oklahoma prošlog oktobra nije uspela da se dogovori sa njim oko produženja ugovora, a on i nije klasičan krilni centar, što je pozicija koju igra u Oklahomi.

Sa druge strane, Krstić je bio solidan u Oklahomi, ali ne i ono što je timu trebalo pored Kevina Djurenta i Rasela Vestbruka. Krstićev ugovor od 5,7 miliona dolara ističe na kraju sezone. Srpski reprezentativac bi u Bostonu trebalo da ima zapaženu minutažu, pošto na mestu centra igraju još vetarani Šakil O’Nil i Džermejn O’Nil.

Sjajan mentorski tandem imaće kapiten srpske reprezentacije, još bolji nego u Nju Džerzi Netsima na startu NBA karijere kada je "učio" od Alonza Morninga. Krstić će u reketu igrati pored verovatno najboljeg krilnog centra u poslednjoj deceniji Kevina Garneta. Sve ovo moglo bi da omogući Krstiću znatno bolju statistiku u nastavku sezone.

Što je još važnije, Krstić će se sa Bostonom boriti za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve