Nova vest
Košarka

Petak, 18.02.2011.

21:05

B92: Danilović hoće Đilasa

Predsednik KK Partizan mt:s Predrag Danilović predlaže gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Danilović, koji je član Upravnog odbora saveza, smatra da bi Đilas bio najbolje rešenje za trenutnu situaciju.

Sadašnji predsednik Dragan Kapičić ranije je izjavio da se neće ponovo kandidovati za mesto prvog čoveka saveza. 2011. godina je izborna za KSS, koji će osim predsednika dobiti i novog selektora s obzirom da Dušan Ivković više neće obavljati tu funkciju.

Osim Danilovića, i predsednik FMP-a Nebojša Čović smatra da bi Đilas bio najbolji kandidat za mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Čović je agenciji Beta kazao da je stanje u košarkaškoj organizaciji izuzetno loše, naročito pred izazove koji očekuju reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji u smislu kvalifikacija za Olimpijske igre.

"Zato smatram da je potrebno učiniti napor da se sa Dušanom Ivkovićem pod hitno obave razgovori kako bi on promenio svoj stav i nastavio započet posao. Da bi se to uradilo, neophodno je da na poziciji predsenika saveza imamo čoveka sa autoritetom, a po mom mišljenju najviše bi na sređivanju situacije u košarci mogao da uradi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve