Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.02.2011.

22:18

Sloun posle 23 godine napustio Džez

Posle 23 godine na klupi Juta Džeza, legendarni trener Džeri Sloun podneo je ostavku u timu iz Solt Lejk Sitija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sloun, koji je u ponedeljak produžio ugovor na godinu dana, predvodio je Džez od 1988. godine, a za to vreme ostvario je 1.127 pobeda.

68-godišnji Sloun odlazak je obrazložio gubitkom energije da i dalje obavlja svoj posao. Sa njim je otišao i pomoćni trener Fil Džonson. Novi trener Jute je dosadašnji asistent Tajron Korbin.

"Imao sam osećaj da je ovo pravo vreme da nastavim dalje. Dugo sam bio deo organizacije. Sa druge strane, bio sam blagosloven. Kada ovo prebolim osećaću se bolje. Moje vreme je isteklo, vreme je da nastavim dalje", rekao je Sloun na pres konferenciji u četvrtak.

Za otkaz seodlučio posle poraza od Čikago Bulsa, desetog u poslednjih 14 mečeva Jute, a tome su navodno prethodili i sukobi u ekipi.

Trener Džeza je u sredu kasnio pola sata na konferenciju posle poraza od Bulsa zbog sastanka sa asistentima i generalnim menadžerom Kevinom O’Konorom kada su se odlučili za otkaz. On i Džonson su na O'Konorov i zahtev vlasnika odlučila da poste da odluka "prespava", ali je nisu promenili dan kasnije. Sloun je izjavio da je spavao bolje nego prethodnih nedelja.

Izvori blizu sportskoj mreži ESPN naveli su da je Sloun bio veoma ljut na meču u sredu pošto je plejmejker Deron Vilijams odigrao drugačiju akciju od one koji je Sloun tražio.

To je dovelo do sukoba na poluvremenu koji je nastavljen razgovorom sa O’Konorom. Međutim, drugi izvori navode da je ovaj incident bio samo jedan od mnogih koji su se dogodili prethodnih nedelja, navodeći da se odnos Slouna i Vilijamsa pogoršao.

Sloun je u karijeri predvodio još Bulse od 1979. do 1982. godine, a od “bikova” je izgubio dva NBA finala, 1997. i 1998. godine. Tokom karijere ostvario je 1.221 pobedu (treći u istoriji iza Dona Nelsona i Lenija Vilkensa) i 803 poraza u regularnom deli sezone, a u plejofu ima skor 98-104. U Juti je počeo kao skaut 1984. godine.

Kao igrač 11 sezona je bio član Bulsa, 1967. i 1969 je bio “Ol star”, a četiri puta član najbolje odbrambene petorke. Zbog povrede kolena karijeru je završio 1976. godine. 40 igrača iz NBA lige nije bilo ni rođeno kada je Sloun postao trener Juta Džeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve