Nova vest
Košarka

Utorak, 18.01.2011.

19:14

EL: Real Madrid - Partizan (20.45h)

U sredu počinje Top 16 faza Evrolige, a jedini srpski predstavnik Partizan mt:s gostuje Real Madridu od 20.45 sati.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovo će biti 16. duel dva tima, a tradicija je na strani “kraljvskog kluba” koji je do sada čak 14 puta bio uspešniji. “Crno-beli” su slavili samo jednom, u Beogradu u sezoni 2008/2009.

Partizan je i ove sezone napravio veliki uspeh plasmanom u drugu fazu Evrolige, peti put uzastopno, a pored Reala, rivali timu Vladimira Jovanovića biće Efes Pilsen i Montepaski Sijena.

Trener Partizan mt:s Vlada Jovanović i kapiten tima Petar Božić ulogu favorita prepuštaju rivalu, ali najavljuju veliku borbu bez manjka ambicija i ove sezone.

Mnogo veći optimista je Amerikanac Džejms Gist koji želi pobedu u Madridu gde Jan Veseli jedva čeka duel sa Novicom Veličkovićem.

Trener šmanskog giganta Etore Mesina istakao je duel sa srpskim šampionom kao jedan od kljičnih za Real Madrid u Top 16 fazi. Dan pre početka Top 16 faze "kraljevski klub" je pojačao centarsku liniju dovođenjem Slovenca Mirze Begića.

Najveća snaga Reala je centarska linija, visoki agresivni igrači iz Madrida su prvi skakači Evrolige sa 41.6 skokova po meču, od čega u napadu prosečno imaju 14.9 uhvaćenih lopti.

Kao Sijena, i Real je nepobediv na svom parketu pa će naravno tu tražiti šansu za treći uzatopni plasman u četvrtfinale. Sedam košarkaša Reala po meču ima najmanje šest poena, što ih čini najnepredvidljivijim timom u grupi.

Serhio Ljulj je prvi strelac ekipe sa 12.2 poena po meč, dok veteran Felipe Rejes ima 9.9 poena i 5.1 skokova po utakmici, a u ključnim trenucima meča upravo njih dvojica preuzimaju odgovornost.

Duel prvog kola grupe G između Real Madrida i Partizana mt:s igra se u dvorani “Kaha Magika” u sredu od 20.45 časova.

U drugom meču grupe, od 19.30 sati u Istanbulu će se sastati Efes Pilsen i italijanski Montepaski Sijena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve