Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.01.2011.

14:15

Jovanović: "Imamo odgovornost"

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da njegov tim ima problema sa premorom ali je istakao da ‘crno-beli’ imaju odgovornost prema navijačima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jovanović je najavio da će njegovi igrači svakako u svakoj utakmici druge faze Evrolige davati sve od sebe.

Partizan takmičenje u fazi Top 16 počinje u sredu, utakmicom protiv Reala u Madridu. U istoj grupi se nalaze i Montepaski iz Sijene i Efes iz Istanbula.

"Prolazio sam pored Arene iz lične radoznalosti i video sam ogromne redove, ljude kako čekaju po zimi da bi došli do karata. Gledam na televiziji ljude kako su promrzli, ali srećni što su došli do karata. Mi stvarno imamo odgovornost prema tim ljudima", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

"Tako je bilo i ranije, ali ja sada to prvi put gledam sa nove pozicije. Rekao sam igračima, a oni to znaju. Hvala tim ljudima. Nismo bolji ni od koga kao tim u grupi Top 16 faze, ali borbenost ne sme da izostane", kazao je trener.

Crno-beli su posle završetka prve faze Evrolige imali odličnu seriju od četiri uzastopne pobede, od čega tri na gostovanjima, ali su juče izgubili od Cedevite u Zagrebu u neizvesnom meču.

Jovanović je kazao da je to posledica premora i pretrpanog rasporeda, kao i nedostatka treninga. Jedan od najboljih igrača ove sezone, Džejms Gist vratio se sa puta u SAD nepuna 24 pre utakmice.

"Osim pretrpanog rasporeda, u kome smo odigrali četiri utakmice za devet dana, Gist se vratio nepuna 24 sata pre utakmice i nije trenirao kako treba. Raška Katića bole ledja. Eto, doputovali smo kasno sinoć, a već sutra rano ujutru putujemo. Patili smo zbog toga, i patićemo još", rekao je Jovanović. 



Partizan je trebalo da se pojača na ključnoj poziciji plejmejkera, ali je nekadašnji reprezentativac Miloš Vujanić juče slomio nogu.

"Nemamo rezervni plan. Bio sam potpuno zatečen vestima. Mi definitivno imamo problem na "kecu" (pozicija plejmejkera). Razgovaraću sa (sportskim direktorom Draganom) Todorićem i (predsednikom Predragom) Danilovićem, ali moraćemo da se oslonimo i na igrače koji su tu, da iznesu taj teret, a nadam se da će i Kurtis Džerels podići nivo igre", kazao je trener Partizana.

Jovanović je najavio i da će ekipa večeras trenirati "bez bandaža", odnosno da će imati lakši trening, kao i da se nada da će tim večeras imati dobar sastanak.

Partizan sutra rano ujutru poleće u Madrid, a utakmica se igra u sredu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve