Nova vest
Košarka

Sreda, 12.01.2011.

22:06

OAKA pala - Duda bolji od Željka

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos pred 18 hiljada navijača u dvorani OAKA sa 65:61, u derbiju 12. kola grčkog šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Dušana Ivkovića je tako ostao neporažen u prvenstvu, dok je ekipi Željka Obradovića ovo bio prvi poraz u sezoni.

Veoma nervozan meč u dvorani OAKA prelomio je maestralni Teodoros Papalukas koji je u poslednja dva minuta postigao pet poena i tako rešio pitanje pobednika.

Najbolji pojedinac u redovima Olimpijakosa bio je Radosav Nesterović sa 17 poena i indeksom korisnosti 21. Nekadašnji košarkaši FMP-a Miloš Teodosić i Zoran Erceg ubacili su po 10 poena, dok Marko Kešelj nije igrao zbog povrede.

U sastavu Panatinaikosa, Dru Nikolas je postigao 15, a Romain Sato 13 poena. Milenko Tepić nije imao zapaženu minutažu, i na kraju je postigao samo dva poena.

Meč je obeležio i povratak Vasilisa Spanulisa u dvoranu OAKA, ali ovoga puta u ’crveno-belom’ dresu Olimpijakosa. Ni ova utakmica atinskih rivala nije prošla bez incidenata. Meč je pet minuta pre kraja prekinut na pet minuta nakon što su navijači Panatinaikosa, kojih je bilo oko 18 hiljada, bakljom pogodili Papalukasa u ruku.

Olimpijakos je igrao mnogo raznovrsnije čemu svedoči i čak deset asistancija više (16-6). PAO je imao dva skoka više (43-41), a oba tima imala su veoma loš šut za tri poena (PAO 3-17, Olimpijakos 4-23).

Kao što se i očekivalo, nijedan tim nije imao dvocifrenu prednost, pa su odlučivale nijanse koje su ovoga puta bile na strani Olimpijakosa. PAO je priliku da prelomi duel propustio na početku poslednje deonice kada Olimpijakos nije postigao koš iz igre čitavih pet minuta.

Prvih deset minuta završeno je sa nerešenih 18:18, a Panatinaikos je u finišu druge četvrtine imao, za ovakav meč, velikih plus pet (34:29). Međutim, gosti su zahvaljujući odličnom Zoranu Ercegu serijom 7-0 na veliki odmor otišli sa prednošću (36:34).

U sličnom ritmu protekla je u treća četvrtina, a prednost pirejskim ’crveno-belima’ pred odlučujući period doneo je Jotam Halperin trojkom uz zvuk sirene (51:49).

Usledila je već opisana poslednja četvrtina gde je Panatinaikos imao blagu pomoć sudija koje su u nekoliko situacija pomogle domaćinu. Tim Željka Obradovića to nije iskoristio, a Papalukas je sa dva maestralna ulaza i jednim slobodnim bacanjem doneo minut pre kraja Olimpijaksu nedostižnih 65:58.

Panatinaikos – Olimpijakos 61:65 (18:18, 16:18, 15:15, 12:14)

PANATINAIKOS: Tepić 2, Peperoglu 6, Batist 6, Focis 9, Sato 13, Nikolas 15, Carcaris, Dijamantidis 2, Vujukas 5, Kelates 3, Kajmakoglu, Zubos. OLIMPIJAKOS: Papalukas 9, Nesterović 17, Gordon, Spanulis 4, Vasilopulos, Burisis 8, Kešelj, Mavrokefalidis 2, Halperin 5, Papanikolau, Erceg 10, Teodosić 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve