Nova vest
Košarka

Petak, 24.12.2010.

14:37

"Koš za Kraljevo" u Pioniru

Najbolji košarkaši iz Srbije, uz bivše reprezentativce Žarka Paspalja i Dejana Tomaševića, organizovaće u hali Pionir humanitarni spektakl za Kraljevo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U akciji “Koš za Kraljevo” Paspalj će biti selektor igrača koji nastupaju za srpske timove iz NLB lige, dok će Tomašević predvoditi ekipu Košarkaške lige Srbije.

Ceo prihod je namenjen ugroženima od zemljotresa u Kraljevu. Humanitarni meč biće održan u ponedeljak, 27. decembra u hali "Pionir" sa početkom u 19:30 časova.

"Košarkaški savez na ovaj način radi pravu stvar. Biće to revijalna utakmica, sa malo šale, igre i pevanja. Cilj je da prikupimo što više novca i da se dobro zabavimo", rekao je Paspalj novinarima u Kući košarke u Beogradu.

Za ekipu iz Jadranske lige nastupiće: Bojan Krstović, Miljan Pavković, Danilo Andjušić, Boris Savović, Milivoje Božović, Stefan Stojačić, Miljan Rakić, Marko Čakarević, Danilo Mijatović, Vladan Vukosavljević, Ivan Marinković, Lazar Radosavljević, Sava Lešić, Vujadin Subotić i Darko Balaban.

"Svaki dinar je preko potreban. Hoćemo da pokažemo da možemo da pomognemo i ujedno da svi vide da u našoj zemlji postoji igrački potencijal", rekao je Dejan Tomašević, selektor ekipe KLS.

Za tu ekipu nastupiće: Filip Čović, Andrej Milutinović, Nikola Marković, Slobodan Dundjerski, Stefan Sinovec, Dragan Kruščić, Stefan Balmazović, Maksim Kovačević, Duško Bunić, Nenad Šulović, Stefan Jelovac, Milan Janjušić i Nikola Mićević.

Trener ekipe Jadranske lige biće Željko Lukajić, dok će na klupi KLS lige sedeti Boško Đokić, Marko Ičelić i Bojan Kusmuk.

Predsednik Inicijativnog odbora akcije Koš za Kraljevo Bratislav Đordjević najavio je da će u spektaklu u Pioniru publika imati priliku da vidi i najbolje mlade košarkaše i najtalentovanije igrače basketa.

U muzičkom delu programa učestvovaće nekoliko plesnih i brejkdens grupa, DJ Munja, grupa Gruvlend, Gramofondžije, Vudu Popaj i Travolta iz Borče grede.

Nastupiće i deca iz karate kluba Tanje Petrović i mini-hora mužičke akademije.

Cene ulaznica za tribine je 200, a za parter 500 dinara. Program će početi u 19.30 i trebalo bi da traje četiri sata.

Prvi put na ovakvom događaju karte će moći da se kupe putem mobilnog telefona (za mt:s korisnike) i to na sledeći način:

Kategorija 200 din /tribine
Otkucaj: KOS200
Pošalji SMS na broj 5000
Cena poruke 200 din

Kategorija 500 din / loža / parter
Otkucaj: KOS500
Pošalji SMS na broj 5000
Cena poruke 500 din

Sve planirane aktivnosti KSS biće dugoročnog karaktera i završiće se 31. marta sledeće godine.

Po prvi put u srpskoj košarci, ljubitelji košarke će SMS porukama birati najboljeg košarkaša i košarkašicu, mladog košarkaša i košarkašicu i trenera muške i ženske ekipe.

Spisak kandidata priložen je u .xls fajlu uz vest.

a) Glasanje za najboljeg košarkaša/košarkašicu

Otkucaj: KOS redni broj
Pošalji SMS na broj 4825
Cena poruke 50 dinara.

b) Glasanje za najboljeg mladog košarkaša/košarkašicu

Otkucaj: KOSM redni broj
Pošalji SMS na broj 4825
Cena poruke 50 dinara.

v) Glasanje za najboljeg trenera muškog i ženskog tima
Otkucaj: TRE redni broj
Pošalji SMS na broj 4825
Cena poruke 50 dinara.

Ostale akcije KSS:

1. Memorijalna utakmica „Goca Bogojević“

Na memorijalnoj utakmici „Goca Bogojević“ koja će se održati u Vršcu 21. decembra, sastaće se najbolje seniorke IWBL i Prve A lige Srbije, zatim mlade, kadetkinje i školske košarkaške ekipe. Celokupan prihod prikupljen prodajom ulaznica biće u funkciji pomoći Kraljevu.

2. Humanitarni vikend „Zaigrajmo za Kraljevo“

U ovoj aktivnosti učešće će uzeti svi košarkaši/košarkašice od mini-basketa do seniora/seniorki, koji se takmiče u svim ligama Srbije. Na regionalnom nivou biće uključeni svi klubovi, ekipe gostiju i domaćina, zajedno sa UKTS i UMBS, UK Sudija Srbije, koji će se odreći svojih prihoda, kao i publika, jer kupovinom ulaznica, čiji kompletan iznos ide u humanitarne svrhe, pomažu ovu akciju. Realizacija humanitarnog vikenda planira se za 25. i 26. decembar.

3. Prijateljska utakmica u Laktašima

Reprezentacija košarkaške lige Srbije će 26. decembra gostovati u Laktašima, gde će sa reprezentacijom Republike Srpske odigrati prijateljsku utakmicu, čiji će prihod biti namenjen za pomoć Kraljevu.

4. „Ciglica za Kraljevo“

Ciglica za Kraljevo je ideja IT tima koji će prvi put u naš sport uvesti inovativne programe i projekte virtuelnog karaktera. Kampanja i objašnjenje cele akcije biće predočeno javnosti u narednom periodu. Akcija je početi u januaru i trajaće za Kraljevo do 31. marta 2011. godine, a ubuduće i za Košarkašku organizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve