Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.12.2010.

22:17

Maljković novi selektor Slovenije

Srpski košarkaški trener Božidar Maljković postao je selektor reprezentacije Slovenije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Slovenci, koji će 2013. godine biti domaćini Evropskog prvenstva, odlučili su da Memija Bečirovića zameni iskusni srpski stručnjak.

Maljković je tokom karijere četiri puta bio klupski prvak Evrope, dva puta sa Jugoplastikom, a po jednom sa Limožom i Panatinaikosom. U sezonama 1988/1989, 1989/1990 bio je izabran za trenera godine u Evropi.

Iskusni Maljković je deveti selektor Slovnenije u istoriji, ali tek prvi strani trener, a nasledio je Bečirovića koji je na SP u Turskoj zauzeo osmo mesto. Maljkovića očekuje težak zadatak da ispuni velika očekivanja koja ima slovenačka košarkaška javnost.

Slovenci su još u Turskoj ciljali medalju, a na sledećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji naredne godine ona će biti apsolutni prioritet. Takođe, Slovenci žele da se prvi put u istoriji plasiraju na Olimpijske igre koje će se 2012. godine održati u Londonu. Kulminacija svega trebalo bi da bude Evrobasket 2013. godine u ovoj maloj alpskoj zemlji.

Maljković je bio velika želja i reprezentacije Crne Gore. Poslednji put trenerskim poslom se bavio 2007. godine kada je bio na čelu TAU Keramike, današnje Kahe Laboral.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve