Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.12.2010.

09:42

Petroviću otkaz jer je mnogo radio

Aco Petrović od utorka više nije trener Žalgirisa iz Kaunasa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On za “Večernje Novosti” kaže da je stojički podneo rastanak, ali je šokiran načinom na koji je došlo do njega.

Uprava kluba je u utorak pre popodnevnog treninga donela je odluku da se rastane sa Petrovićem, a odluku mu je saopštio generalni menadžer putem telefona.

“Taman sam se spremao da krenem na trening, kada me je generalni menadžer pozvao da mi kaže da sam dobio otkaz i da nije zgodno da se pojavim u dvorani”, govori Petrović za “Novosti”.

Ono što neverovatno čudi jeste da je otkaz usledio u trenutku kada je Žalgiris beležio sjajne rezultate. U nacionalnom prvenstvu ne znaju za poraz (9:0), a uz to su deklasirali večitog rivala Lijetuvos Ritas sa 85:60 i tako praktično obezbedili startnu poziciju pred plej-of, dok su u Evroligi bili drugoplasirani sa pet pobeda i tri poraza. U regionalnoj VTB ligi su prvi u svojoj grupi. Da potez kluba iz Kaunasa bude još komičniji, pomoglo je i saopštenje zbog čega je došlo do raskida saradnje u kojem stoji da je ”Petrović ostvario odlične rezultate, ali da igra nije zadovoljavajuća”.

- Kada sve analizirate, vidite kako sam radio svoj posao. Moj razlaz sa Žalgirisom nema nikakve sportske razloge”, tvrdi Petrović.

Medijska ”priprema” za njegov odlazak je počela pre nekoliko dana, kada je jedan litvanski sajt lansirao informaciju o mogućem rastanku sa srpskim stručnjakom. Klub je to odmah demantovao, ali su drugi mediji u Kaunasu te reči ”ubacili” u usta sada već bivšeg trenera koji je navodno rekao da to radi konkurencija.

“Čitao sam po sajtovim da sam izjavio da to naši rivali u Evroligi puštaju dezinformacije. Ne bi ništa bilo čudno da sam to izjavio, ali nisam, već je neko zloupotrebio moje ime i prezime. Ne želim da ulazim u to ko i zašto. Ponavljam, o mom radu govore moji rezultati”, ističe Petrović.

Mnogi u Žalgirisu, doduše ne javno, tvrde da su sa Petrovićem imali sjajnu saradnju, da odavno nisu imali na klupi takvog profesionalaca.

“Bilo je kritika, ali samo zato što previše radim, što sam 24 časa u košarci”, zaključio je Petrović.

Njega je na klupi zamenio Litvanac Rimantas Grigas koji je već radio kao trener Žalgirisa. Na klupi je ostao Oliver Kostić, koji je bio Petrovićev pomoćnik. U prvom duelu Grigas je u svojoj hali poražen od Kaha Laborala u meču pretposlednjeg kola Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve