Nova vest
Košarka

Sreda, 15.12.2010.

23:53

Gist: "Volim odlučujuće koševe"

Krilni košarkaš Partizana Džejms Gist izjavio je da se sjajno oseća posle koša kojim je u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Sjajno se osećam, ali samo sam se našao na pravom mestu u pravo vreme, a pobedili smo zahvaljujući sjajnoj odbrani”.

"Inače se ne plašim ovakvih situacija, hoću da budem takav igrač, da postižem odlučujuće koševe. Imam mnogo samopouzdanja", rekao je Gist.

Važne koševe pre Gista ubacio je i Dušan Kecman.

"Uvek kažem da je to rezultat timskog rada tokom svih 40 minuta. Večeras su neki odlučujući šutevi zapali Gistu i meni, ali nije to naš zadatak. Jednostavno, loptu treba dodati igraču koji ima samopouzdanju da šutne", ocenio je Kecman i pohvalio Gista za odlučujuće poene.

Najefikasniji je bio Raško Katić sa 14 poena, ali je i on skromno govorio o svom učinku.

"Zaista osećam kao da individualno nije bitno u Partizanu. Stalno se nekom drugom otvori utakmica, ali igramo zajedno. Zasluge za večerašnju pobedu imaju naša odbrana i srčanost, ne napad. Pričam već standardnu priču da moramo da se uigramo, da prevaziđemo probleme".

Samokritičan je bio plej Kurtis Džerels.

"Igrali smo jako loše kao tim, ja prvi. Moramo da pronađemo način da pogađamo te šuteve, da se organizujemo. Večeras smo uspeli da pobedimo samo zbog ogromne energije, pre svega u odbrani".

Centar Prokoma Ratko Varda koji je nekada igrao za Partizan, pohvalio je svoje saigrače zbog požrtvovanosti.

"Tim je igrao sjajno, nije podlegao atmosferi. Borili smo se do kraja, ali nismo uspeli", naveo je Varda, koji je sa 15 poena bio najefikasniji u svom timu.

"Verujte, ovo mi je bila jedna od gorih utakmica. Nisam osećao šut uopšte", ocenio je Varda koga su pojedini navijači Partizana sve vreme vređali.

"Šta da kažem za njih, osim da su primitivci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve