Nova vest
Košarka

Sreda, 15.12.2010.

20:41

EL: Teletović presudio Žalgirisu

Košarkaši Kaha Laborala pobedili su posle produžetka Žalgiris u Kaunasu sa 95:89 u devetom kolu grupe A Evrolige i tako su zabeležili četvrti trijumf.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na četiri i po minuta do kraja gosti su imali +16, ali je Žalgiris serijom 18-2 uspeo da se izbori za produžetak.

U dodatnom periodu prelomna je bila trojke Teletovića sa više od 8m sa vođstvo 93:88. Upravo je Mirza Teletović bio najefikasniji na utakmici sa 32 poena (9-13 za tri), a San Emeterio i Barać dali su po 21. Paulius Jankunas ubacio je 17 poena za domaće.

Utakmica u Kaunasu bila je jedna od najdramatičnijih u Evroligi ove godine. Nije se činilo da će biti tako posle prvog poluvremena, koje je u potpunosti obeležio Mirza Teletović. Krilni košarkaš tima iz Vitorije ubacio je 26 poena, uključujući i sedam trojki, uglavnom iz vrlo teških pozicija.

Žalgiris nije ubacio nijednu trojku, što je inače jedno od glavnih oružja Litvanca, pa je Kaha lepršavom igrom stigla do +19 na poluvremenu (52:33).

Međutim, situacija se iz korena menja u trećoj četvrtini – Milaknis i Jankunas ubacili su po pet poena, a posle trojke Delininkaitisa Žalgiris je imao samo tri poena zaostatka – 59:56.

Najviše zahvaljujući San Emeteriju i Baraću ekipa Duška Ivanovića ponovo uspostavlja kontrolu, a posle zakucavanja hrvatskog internacionalca bilo je 70:60 za španski tim.

Činilo se da će meč uploviti u mirnu luku kada je Barać položio loptu u koš za vođstvo 78:62 na nešto više od četiri minuta do kraja. Ipak, uz podršku pet hiljada bučnih navijača Žalgiris ponovo uspeva da sustigne prednost gostiju – Šalenga je ubacio šest poena u nizu, a Kalnietis je ubacio trojku za 80:80.

Na kraju je Žalgiris imao dve sekunde za poslednji napad, ali loše su ga organizovali i Delininkaitis je iz velike udaljenosti postigao trojku.

Gosti su produžetak počeli trojkom Olesona uz dosta sreće, a prevagu je sa dva šuta iza linije 6,75m doneo Teletović, koji do produžetka u drugom poluvremenu nije dao koš.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica upisao je 3 poena (1-1 za tri za 7 min.), uz ukradenu loptu i asistenciju, dok Dejan Musli nije ulazio u igru.

Grupa A
sreda:
Partizan mt:s – Aseko Prokom
Žalgiris – Kaha Laboral 89:95 (produžetak)
četvrtak:
Makabi – Himki 20h

1. Makabi 7-1
2. Žalgiris 5-4
3. Partizan mt:s 4-4
4. Kaha Laboral 4-5
5. Himki 3-5
6. Aseko Prokom 2-6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve