Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.11.2010.

23:20

Danilović: "Nenormalni rezultati"

Predsednik Partizana mt:s Predrag Danilović pričao je za “Večernje novosti” o startu sezone, treneru i planovima za budućnost.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Samo pet minuta duela sa Kahom Laboral bilo je dovoljno košarkašima Partizana da među “crno-belom” delu nacije, izazovu novu košarkašu euforiju.

“Velika utakmica, velika i značajna pobeda. Bili smo u situaciji ove sezone da slavimo u nekim drugim mečevima, ali smo gubili od rivala od kojih smo objektivno jači”, rekao je Predrag Danilović.

“Evidentno je da ima praznog hoda, ali polako sve dolazi na svoje mesto. Ne treba da zaboravimo, bez obzira na velike pobede, da su ovi momci zajedno tek nešto više od mesec dana i da većina njih nije prošla pripremni period”, istakao je predsednik Partizana.

Danilović ne zaboravlja da pomene velike zasluge trenera Jovanovića, koji je uvek imao podršku uprave, ali i navijača.

“Srećan sam kada vidim da i navijači podržavaju Vladu u koga imamo ogromno poverenje. On je talentovan trener koji sigurno mora još da uči, kao što su morali i drugi. Setite se Vujoševića, Obradovića. Pokazali smo da osim što proizvodimo dobre igrače, takođe pravimo i dobre trenere”.

Predsednik “crno-belih” razume “glad” navijača za uspesima.

“Partizan je veliki klub i nekako su se ustalila očekivanja da iz godine u godinu konstantno pravi “nenormalne” rezultate. Trudimo se da idemo tim putem, možda nećemo uvek uspeti, ali važno je da se ne odustaje od principa i sistema”.

Partizan se odlično snašao u ulozi autsajdera tokom prvog turnusa Evrolige.

“Nama je svaka utakmica opterećenje, u pozitivnom smislu. Ne možemo da izađemo na parket samo sa stavom “hajde da igramo”, već uvek moramo da idemo na pobedu”, zaključio je Danilović.

Na redu je nedeljni derbi sa Crvenom zvezdom.

“Nije fraza, već nam iskustvo govori da derbi nikad nije imao favorita, ni kada je Zvezda bila jača, ni kada smo mi bili kvalitetniji. Zato je svaki naš međusobni susret, ma koliko puta se igrao godišnje, derbi”.

“Večiti” košarkaški derbi na programu je u nedelju od 17.00 časova u beogradskom “Pioniru”.

“Crno-beli” su domaćini, a Partizan je prodao skoro 5.000 pretplatnih karata, pa jasno je da će navijačima na raspolaganju biti samo manji kontingent ulaznica za ovaj susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve