Nova vest
Košarka

Sreda, 17.11.2010.

21:08

Partizan dobio izgubljeno

Košarkaši Partizana pobedili su Kahu Laboral u ’Pioniru’ sa 74:71, u petom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan sada u A grupi ima skor od tri pobede i dva poraza, dok je španskom timu ovo bio treći poraz.

Ekipa Vlade Jovanovića je do veoma važne pobede u borbi za Top16 fazu došla velikim preokretom u poslednjoj četvrtini. Španski tim vodio je u 36. minutu 69:58, ali je Partizan sjajnom serijom 14-0 preokrenuo i poveo sa 72:69.

U poslednjih desetak sekundi po dva slobodna bacanja pogodili su Gist sa jedne i San Emeterio sa druge strane, a Nemanja Bjelica nije uspeo da pogodi za produžetak u poslednjoj sekundi sa preko devet metara.

Najbolji igrač u ekipi PArtizana bio je Džajms Gist sa 14 poena, 11 skokova i indeksom 21. Nejtan Džavai postigao je 13, Dušan Kecman 12, a Jan Veseli 10 poena. U sastavu Kahe Laboral 17 je ubacio Barać, a Logan i San Emeterio po 11.

Trener Partizana Vlada Jovanović počeo je sa petorkom Lafajet, Kecman, Veseli, Đekić i Džavai, dok je Duško Ivanović pomalo iznenadio pošto je u startnih pet uvrstio Bjelicu i Logana, a Marselinja Uertasa ostavio na klupi.

’Crno-beli’ su meč otvorili trojkom Đekića, ali na drugoj strani nisu imali rešenje za Fernanda San Emeterija koji je postigao polovinu od prvih 12 poena Španaca za vođstvo 12:7. U nastavku prve deonice San Emeterija je zamenio veoma dobri Stanko Barać koji je u prvih deset minuta ubacio čak 11 poena.

Partizan je na drugoj strani pokušavao preko Džavaija koji u par situacija nije imao ni sreće kada je fauliran, pa je posle deset minuta bilo 25:18 za goste.

Druga četvrtina počinje novim poenima San Emeterija, a onda se Partizan konsolidovao najviše zahvaljujući Lafajetu koji je pored četiri poena imao i odličnu asistenciju za Veselog, i Duško Ivanović je morao da traži tajm-aut na 27:24.

Španski šampion je posle minuta odmora uspeo da na trenutak odbije nalet Partizana, ali su ’crno-beli’ u nastavku trojkama Božića i Gista došli do vođstva (34:33). Gosti su na trenutak uspeli da se vrate, ali je Partizan do kraja prvog dela odigrao veoma snažno i u odbrani i u napadu, Španci nisu imali odgovor na ofanzivan skok ’crno-belih’, i posle 20 minuta bilo je 42:38.

Na startu trećeg kvartala igra Partizana zasnivala se na Janu Veselom koji je igrao veoma dobro. Čeh je u napadu iznudio nekoliko fauliva San Emeterija i Bjelice, a u odbrani je zatvarao sve prilaze košu.

Partizan je upravo zakucavanjem Veselog na početku došao do najvećih plus šest (44:38), ali se španski prvak vrlo brzo vratio trojkom Logana i poenima Teletovića. Do kraja treće četvrtine igralo se ’koš za koš’, odbrane su bile na nivou na obe strane i pred poslednjih deset minuta bilo je nerešeno (56:56).

Partizan je prvih 30 minuta odigrao u veoma jakom ritmu, pa zbog toga možda i ne iznenađuje očajna igra ’crno-belih’ u napadu u poslednjoj četvrtini. Srpski tim nikako nije mogao da postigne poen u poslednjem kvartalu, a gosti su to iskoristili i sa 11 vezanih poena praktično su prelomili meč (67:56). Prve poene u poslednjih deset minuta za Partizan postigao je Lafajet sa penala posle više od četiri i po minuta.

Delovalo je u tim trenucima da je meč rešen iako je do kraja ostalo još dosta vremena, ali Partizan nije odustao i uspeo je da napravi veliki preokret. Usledila je neverovatna serija 14-0 Partizana i u poslednjem minutu ’crno-beli’ su došli do prednosti.

Španski tim se u tim trencuima potpuno pogubio, ’crno-beli’ su to iskoristili i na kraju su došli do veoma važne pobede.



U sledećem kolu Partizan će ponovo biti domaćin, a u ’Pioniru’ gostuje litvanski Žalgiris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

331 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve