Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.11.2010.

13:09

Zvezda opet izbačena iz "Pionira"

Zbog duga od 17 miliona dinara, košarkaši Zvezde opet neće moći da treniraju u "Pioniru".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Operativac kluba Mirko Pavlović ne spori dug, ali je dodao da "para trenutno nema".

Košarkaški klub Crvena zvezda, samo jedan dan nakon pobede nad Cibonom, koja najavljuje bolje dana kluba sa Malog Kalemegdana, vraćen je u „surovu“ stvarnost, a to je ogroman dug i besparica, koja ponovo preti. Ovog puta, Zvezda, je od ponedeljka, ponovo izbačena iz dvorane „Pionir“ zbog velikih dugovanja, koja premašuju 15 miliona dinara.

'Crveno-beli' će u narednim danima, trenirati u SC Kovilovo, a utakmice igrati u „Pioniru“.

Generalni menadžer kluba Mirko Pavlović za B92 kaže da dug nije sporan, kao i to da Zvezda želi da ga plati. Para u ovom trenutku nema, ali prema rečima operativca kluba, od trenutnog „gašenja požara“ važnije je doneti odluke na višem nivou, da li je Crvena zvezda potrebna ovom društvu:

"Jutros nam je posle nekoliko odlaganja ipak naloženo da napustimo halu Pionir. Crvena zvezda će od sada trenirati u SC Kovilovo, koji nam je izašao u susret u ovom delikatnom trenutku", kaže Pavlović za B92.

Dug je ogroman, a “tanak” budžet onemogućava isplatu duga u ovom trenutku:

"Dug od 17 miliona dinara nije sporan, ali Zvezda nažalost, trenutno nema toliki novac. Mi priznajemo ovaj dug, kao i brojne druge dugove koje smo nasledili od prethodne uprave I pokušaćemo da pronađemo način da platimo... Ali dok se u Srbiji ne stvori klima da je u redu podržati i Crvenu zvezdu, a ne samo Partizan, biće zaista teško.Da i drugi u ovom društvu imaju sluha za Zvezdu kao što to ima naš grad, mi bismo sigurno isplivali iz ogromnih finansijskih problema. Ali, Crvena zvezda nije samo klub iz Beograda, već klub za koji navija više od pola Srbije, pa se nadam da će se neko setiti da u ovoj državi postoji i Crvena zvezda", smatra Pavlović.

Nakon šest poraza, čini se da su trener Uvalin i operativci kluba “pogodili” strance koje su doveli u klub, što se videlo u utakmici sa Cibonom. Bez obzira na, po mnogima beznadežnu situaciju, novu ekipu je u nedelju podržalo skoro 3.000 gledalaca:

"Ja ipak verujem da će se prepoznati ovo što radimo u Zvezdi u poslednjih nekoliko meseci. Počeli smo od nule, stvorili tim prožet mladim I talentovanim igračima. Uspeli smo napravimo reorganizaciju kluba, izbegnemo stečaj, kreiramo realan budžet. Ipak, drago mi je što su navijači prepoznali novu Zvezdu I snažno je podržali na utakmici sa Cibonom, to nam govori da moramo da nastavimo borbu za bolju budućnost
kluba
", rekao je Pavlović.

Uprava 'crveno-belih' je uspela da se dogovori da bar utakmice NLB lige Crvena zvezda i dalje igra u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve