Nova vest
Košarka

Utorak, 09.11.2010.

21:32

B92: Treći Amerikanac u Zvezdi?

Crvena zvezda angažovala je 28-godišnjeg krilnog centra Entonija Majlsa, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Majls (208 cm), sada već bivši košarkaš grčkog Ilisijakosa, ponikao je na koledžu Ksavijer, a nalazi se u završnim pregovorima sa "crveno-belima".

Majls je pravi “globtroter” koji je nakon Univerziteta Ksavijer igrao u Izraelu (Ramat Gan), Turskoj (Banvit), Kini (gde je bio proglašen najboljim krilnim igračem lige), Rumuniji, Španiji i Grčkoj.

Majls je rođen u Čikagu, a ove sezone kratko se zadržao u grčkom Ilisijakosu. Odigrao je tri utakmice, sa prosekom od 5.3 poena i 3.3 skoka. U Grčku je stigao iz Rumunije, gde je od decembra 2009. do maja 2010. nosio dres Steaue iz Bukurešta. Na 19 prvenstvenih mečeva ostvario je učinak od 13.4 poena, 6.3 skoka i 1.8 asistencija, dok je u četiri duela Balkanske lige prosečno beležio 18 poena.

Odličnu sezonu odigrao je 2008/2009. u izraelskom Ramat Ganu, u kojem je kao jedan od timskih lidera ostvario prosek od 14.4 poena i 7.2 skoka. Trogodišnju pripremu za evropsku košarku imao je u kineskom Donguanu, gde je sebi ispisao preporuku učinkom u poslednjoj sezoni od 25.9 poena i 8.8 skokova. "Azijski basket" dodelio je Majlsu nagradu za najboljeg krilnog igrača u Kini za 2008. godinu.

Nekadašnji student univerziteta Ksavijer, na kojem je diplomirao 2004. sa učinkom od 10.6 poena i 6.9 skokova u seniorskoj sezoni, trebalo bi da doputuje u četvrtak.

Podsetimo, pored Majlsa koji najverovatnije stiže na Mali Kalemegdan, "crveno-beli" su u poslednjih 15-ak dana angažovali Džamara Janga, kao i krilnog igrača Rikarda Marša, koji je debitovao na utakmici sa Krkom u Novom Mestu, i pokazao da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.

Ukoliko sve prođe po planu, Majls bi mogao da debituje već u nedelju u sedmom kolu NLB lige protiv Cibone u "Pioniru". Zvezda je jedini tim bez trijumfa u regionalnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve