Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.11.2010.

20:34

EL: Pobeda Makabija u "Pioniru"

Košarkaši Partizana izgubili su od Makabija sa 67:54 u hali „Pionir“ u trećem kolu grupe A Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Makabi je silovito krenuo i poveo sa 22:5, ’crno-beli’ su ceo meč pokušavali da uhvate priključak, a pobedu gostima definitivno je osigurao Pnini trojkom za 63:52 na tri i po minuta do kraja.

Tim Vlade Jovanovića sada ima skor 1-2, dok ekipa iz Tel Aviva ima dve pobede i poraz. Najefikasniji kod ’crno-belih’ bio je Lafajet sa 11 poena, Katić je ubacio 9, dok je najbolji kod Makabija bio Džeremi Pargo sa 17 poena.

Partizan, koji je igrao bez povređenog Jana Veselog, na početku je delovao prilično smušeno, suviše lako su 'crno-beli' gubili lopte, a gosti iz Tel Aviva to su koristili i postigli mnogo poena posle kontranapada. Prednjačili su Pargo sa sedam i Elijahu sa šest poena, pa je Makabi imao velikih +16 (18:2).

’Crno-belima’ nedostajala je karakteristična agreisvnost u odbrani, a Makabi je uspeo da spreči ofanzivne skokove beogradskog tima. Ipak, do kraja četvrtine Božić je pogodio trojku, gosti više nisu toliko lako dolazili do koša, ali su posle prve deonice imali višak od 13 poena (23:10).

U drugom periodu obe ekipe igrale su dezorganizovano i napadi su se uglavnom završavali u poslednjim sekundama igrom ’jedan na jedan’.

Partizan je znatno podigao nivo igre u odbrani, a posle trojke Lafajeta iz velike udaljenosti uz zvuk sirene domaći su spustili zaostatak na osam poena. Do kraja četvrtine Perkins je pogodio jedno od dva bacanja, pa Makabi na poluvreme odlazi sa prednošću 31:22.

Ekipa Vlade Jovanovića imala je dobru priliku da uhvati priključak početkom treće četvrtine, kada ponovo nije dozvolila Makabiju da lako dolazi do koša. Međutim, u napadu je i dalje malo toga funkcionisalo, pa je na polovini treće deonice bilo +9 za Makabi (35:26).

Igrači Makabija nisu bili naročito raspoloženi za šut za tri poena, ali to se promenilo kada je Blu pogodio za 40:26. Do kraja četvrtine pogodio je Pnini, zatim još jednom Blu, pa je Makabi pred poslednjih deset minuta vodio sa 51:37.

Iako se činilo da je prednost Makabija nedostižna, Partizan se nije predavao i uspeo je da na krilima navijača smanji zaostatak na -8 poenima Lafajeta i Gista. Gosti su tada delovali obezglavljeno, ali je Pnini uprkos velikoj buci pogodio trojku i tako vratio ekipu Dejvida Blata na pravi kolosek.

Do kraja je Makabi rutinski došao do pobede i tako se revanširao Partizanu za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Partizan: Lafajet 11, Kecman 5, Klobučar, Jaramaz, Lučić 7 (5sk, 3as), Milosavljević 3, Katić 9 (5sk), Džavai 4, Mitrović, Božić 3, Gist 9 (6sk), Đekić 3.
Makabi: Pargo 17 (4sk, 3ast), Hendriks, Šarp, Blu 8, Elijahu 13, Grin, Pnini 11, Burštajn 2, Kadir, Eidson 3 (5sk, 4ast), Perkins 7 (8sk, 4ast), Skorcanitis 6 (8sk, 3blk).

Grupa A:
1. Kaha Laboral 2-1
2. Himki 2-1
3. Žalgiris 2-1
4. Makabi 2-1
5. Partizan mt:s 1-2
6. Aseko Prokom 0-3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve