Nova vest
Košarka

Subota, 30.10.2010.

14:40

Vujošević: "Pojedinci se raduju"

Bivši trener Partizana Duško Vujošević nije najbolje počeo sezonu u svom novom klubu, moskovskom CSKA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na startu Evrolige, ‘armejci’ su doživeli dva poraza, od Armani Džinsa na svom terenu i na gostovanju Panatinaikosu.

Vujošević nije bio previše zabrinut i imao je objašnjenje za loš početak sezone. Takođe, trofejni trener je rekao da u Srbiji postoje oni koji se “hrane” njegovim neuspesima na startu sezone sa CSKA.

Ne morate da ste košarkaški ekspert pa da shvatite zašto se desio neuspeh u Moskvi, na startu protiv milanskog sastava, kada smo bukvalno „iz aviona“, posle boravka u SAD, istrčali na parket. Još manje protiv Panatinaikosa u OAKA Areni u Atini”, rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da mu je jasno “odakle vetar duva” kada je u pitanju praćenje njegovih početnih neuspeha u CSKA.

Objašnjenja su jedino neophodna pojedincima u Srbiji, koji sve ranije uspehe ‘crno-belih’ lakše podnose uz nove neuspehe CSKA. Znam odlično odakle vetar duva, ko su mentori, a ko izvršitelji, ali mi ne pada na pamet, niti imam vremena da se bavim tim stvarima”, smatra Vujošević.

Trofejni trener veruje da su glavni razlozi nešto lošijeg početka sezone isključivo povrede.

Stvarno ne vidim da je čudo da ako CSKA izgubi u Atini od kompletnog Panatinaikosa, kolege Obradovića, koji je tamo deceniju... Naš najveći problem su povrede. Odigrali smo bez Hrijape, Kauna, a da bude još gore, Šiškauskas se povredio već u trećem minutu. Prve lekarske prognoze ne ulivaju nimalo optimizma i kažu da će odsustvovati sa parketa najmanje mesec dana”, rekao je.

Vujošević je objasnio šta je još uticalo na poraz od Armanija, pored povreda igrača.

Odmeravanje snaga sa NBA ligašima je poseban izazov, ali ostavlja posledice zbog kalendara Evrolige. U našem slučaju je još “gore” zbog spektakularne pobede nad Klivlednom. Puno se pričalo i pisalo, prosto se rasula koncentracija i energija uoči evroligaškog starta. pored toga, u kratkom vremenskom intervalu smo morali da ‘prebolimo’ vremensku razliku”, rekao je Vujošević.

Vujošević nije bio previše zabrinut po pitanju eventualne reakcije uprave CSKA.

Normalno da niko nije oduševljen, ali se situacija sagledava realno”, zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve