Nova vest
Košarka

Sreda, 27.10.2010.

23:12

Jovanović: Odlučila naša borbenost

Trener Partizana Vladimir Jovanović protiv Himkija je zabeležio prvu pobedu u Evroligi u svojstvu prvog trenera ’crno-belih’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle meča Jovanović je istakao požrtvovanost svog tima i atmosferu u hali kao ključne za trijumf.

„Čestitam momcima koji su meču prišli borbeno i onako kako je potrebno, sa mnogo energije i emocije. Takođe, moram i da zahvalim publici na doprinosu jer je sve vreme podržavala ove neiskusne momke“, rekao je Jovanović.

„Loše smo šutirali, ali smo to nadoknadili skokom i tako držali ravnotežu. Pohvalio bih i igru svog tima u odbrani, Himki ima pet odličnih igrača koje je bilo jako teško čuvati, naročito u ovakvoj utakmici“, dodao je trener ’crno-belih’.

Trener Himkija Serđo Skariolo kaže da je njegovom timu Nejtan Džavai zadavao najviše problema.

„Veoma sam razočaran jer smo igrali dobro 30 minuta, a onda smo u poslednjoj četvrtini izgubili koncentraciju i uopšte nismo igrali kao tim. Trebalo je da sačuvamo Veselog i Džavaija, prvog i jesmo, ali centra nismo uspeli. Čestitam Partizanu, igrao je borbeno i dobro, naročito u poslednjoj deonici, što je i odlučilo“.

Obe ekipe sada imaju po jednu pobedu i poraz, a na čelu grupe A izdvojila se ekipa Kaha Laboral, koja je dobila Prokom u gostima. U četvrtak igraju Makabi – Žalgiris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve