Nova vest
Košarka

Sreda, 27.10.2010.

21:34

Prvenac Jovanovića u Evroligi

Košarkaši Partizana pobedili su Himki sa 72:68, u drugom kolu A grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ sada u grupi imaju po jednu pobedu i poraz, baš kao i ruski tim.

Partizan je tokom većeg dela utakmice bio u minusu, ali je zahvaljujući sjajnoj podršci sa tribina, dobroj odbrani i odličnom skoku sve vreme bio u igri. U poslednjih deset minuta ekipa Vlade Jovanovića je prelomila meč i tako stigla do prve pobede u novoj sezoni Evrolige. U narednom kolu Partizan će ponovo biti domaćin, u ’Pionir’ dolazi izraelski Makabi.

Tim Vlade Jovanovića, kome je ovo prva pobeda u ulozi prvog trenera Partizana u Evroligi, predvodio je Nejtan Džavai sa 15 poena. Olivije Lafajet ubacio je 14, a Dušan Kecman 12. Kod gostiju, Lengford je postigao 19, a Planinić 16 poena.

Početak utakmice protekao je u odličnom šutu gostiju, i još boljem ofanzivnom skoku Partizana. ’Crno-beli’ su u prvih pet minuta imali čak šest skokova u napadu, i zbog doga su bili u egalu (10:10).

Sa druge strane, Himki je predvodio najbolji igrač ekipe Kit Lengford sa pet poena, a jednu trojku pogodio je i Monija. U nastavku prve deonice Himki je poveo sa 17:13, ali je Partizan najviše zahvaljujući odličnoj odbrani i veoma dobroj igri Džavaija u napadu posle prvih deset minuta imao koš prednosti (21:19).

Početkom druge deonice i tim Serđa Skariola zaigrao je veoma dobro u odbrani. Partizan nije postigao koš iz igre tri i po minuta (jedno bacanje Lučića), i Vlada Jovanović je morao da zatraži tajm-aut kada je Raul Lopes pogodio trojku za 26:22.

Iako je Himki posle minuta odmora imao i pet razlike (31:26), bilo je jasno da ’crno-beli’ igraju bolje. Kecman je postigao četiri laka poena, Lafajet je počeo da asistira, i Partizan je prišao na minus jedan (31:30).

U finišu prvog poluvremena Partizan je i poveo, ali je u poslednjim trenucima Planinić pogodio za vođstvo gostiju nakon 20 minuta (37:36).

Drugo poluvreme oba tima otvorila su sa po dva veoma loše organizovana napada. Himki je nakon toga postigao pet poena, Partizan nije imao rešenje za ’jaku’ odbranu gostiju, i Jovanović je već posle tri minuta zatražio tajm-aut (42:36).

Iako je ruski tim igrao bolje, bilo je očigledno da fantastični navijači i motivisani Partizan u odbrani neće dozvoliti protivniku laku pobedu. Do kraja treće deonice na parketu je viđen pravi ’košarkaški rat’, prštalo je na sve strane, a Himki je pred poslednjih deset minuta imao četiri razlike zahvaljujući snalažljivosti Savrašenka u poslednjim trenucima četvrtine.

Partizan je minus četiri sa kraja treće četvrtine pretvorio u plus dva već u 33. minutu. Trojku je pogodio Klobučar, Džavai je poentirao uz faul, a velika podrška sa tribina i velika borbenost u odbrani osujetili su napad gostiju koji se zasnivao na raspoloženosti Planinića i Lengforda.

U drugom delu poslednje deonice rezigrao se i Lafajet koji je postigao nekoliko važnih poena, a serjom 9-1 u poslednjih pet minuta Partizan je i definitivno prelomio utakmicu (od 61:60 do 70:62).

Partizan: Lafajet 14, Kecman 12, Klobučar 3, Jaramaz , Lučić 6, Milosavljević 8, Katić 4, Dzavai 15, Mitrović , Božić 2, Veseli 6, Đekić 2.
Himki: Lengford 19, Fridzon 5, Eze 4, Loncar 13, Zajcev , Dmitrijev , Savrasenko 2, Lopes 6, Panin , Monija 3, Planinić 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve