Nova vest
Košarka

Utorak, 26.10.2010.

15:59

Skariolo: "Teško zbog tribina"

Trener Himkija, Italijan Serđo Skariolo očekuje tešku utakmicu i "igru nerava" u duelu sa Partizanom, zbog atmosfere na tribinama "Pionira".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener košarkaša ruskog Himkija, italijanski stručnjak Serdjo Skariolo, ocenio je da će gostovanje beogradskom Partizanu u utakmici drugog kola A grupe Evrolige, za njegove izabranike predstavljati "igru nerava", jer će morati da izdrže veliki pritisak sa tribina ukoliko žele da zabeleže pobedu.

"Atmosfera u prepunoj hali u Beogradu veoma je neugodna za svakog Partizanovog rivala. Neće nam biti nimalo lako da stignemo do bodova", rekao je Skariolo.

On je napomenuo da Himki "polako popravlja formu" i dodao da je ruskom predstavniku potrebno da što pre dostigne nivo igre sa "punom koncetracijom i jakim intenzitetom".

Govoreći o kvalitetima šampiona Srbije, iskusni trener je ocenio da crno-beli imaju na okupu "miks nadarenih mladih igrača i iskusnih asova", a posebno mu se svideo Australijanac Najtan Džavai, za koga je rekao da je "veoma interesantan centar".

Iskusni plejemjeker Himkija Zoran Planinić podsetio je da je kao član moskovskog CSKA imao prilike da se sastaje sa Partizanom i napomenuo da najtrofejniji srpski klub iz godine u godinu menja mnogo igrača, ali "mentalitet ostaje isti".

"Postali su prepoznatljivi po izuzetno agresvinoj igri, posebno na domaćem terenu. Značajan faktor u ostavrivanju velikih uspeha prethodnih sezona bili su njihovi navijači, koji ih sjajno bodre", rekao je reprezentativac Hrvatske, koji je pristalice srpskih klubova i reprezentacije opisao kao "vrlo žestoke momke".

On je poručio da će njegovi saigrači "morati da ostanu hladnih glava'" kako ne bi napravili puno grešaka i omogućili protivniku da slavi.
"Pobeda u sutrašnjem susretu bi nam puno značila", zaključio je Planinić. Meč Partizan - Himki igra se u sredu od 20,45 časova u hali "Pionir" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve