Nova vest
Košarka

Utorak, 26.10.2010.

14:18

Jovanović: "Očekujem boljitak"

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović istakao je da mladi tim koji predvodi sa klupe na svakom meču "mora da iskaže veliku energiju u nedostatku iskustva".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Očekivali smo da se prošlogodišnji tim neće rasturiti u velikoj meri. Svima koji prate košarku jasno je da se do kvalitetnih američkih igrača sve teže dolazi na evropskom tržištu. Gotovo da je nemoguće izboriti se u konkurenciji prebogatih klubova za nekog dobrog igrača," rekao je Jovanović.

Trener šampiona Srbije rekao je i da je on kriv za situaciju u kojoj se nalazi i objasnio da nije "želeo da napravi ishitreni potez" i dovede brzo pojačanja na poziciji plejmejkera i krilnog centra u čemu ga je uprava srpskog šampiona, na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem i sportskim direktorom Draganom Todorićem, u potpunosti podržala.

"U prvom susretu Evrolige sa litvanskim Žalgirisom u Kaunasu nismo odigrali dobro, a razlog je bila neuigranost. Plejmejker Oliver Lafajet nije imao vremena da se upozna sa našim sistemom igra, a već protiv Cedevite u regionalnoj NLB ligi je sve bilo na mnogo višem nivou. Očekujem da i protiv Himkija još veći boljitak", poručio je Jovanović.

Mladi stručnjak napomenuo je da krilni centar Džejms Gist sasvim sigurno neće igrati utakmicu sa Himkijem i da do žavršetka lekarskih pregleda, kojima će biti podvrgnut po dolasku u Beograd, neće trenirati.

"Ekipa Himkija već godinama ulaže veliki novac sa željom da preuzme primat u Rusiji od dominatnog CSKA. Naša nesreća je što je Himki, kao jedan od klubova sa najvećim budžetom u Evropi, u A grupu upao kao kvalifikant", podsetio je Jovanović i dodao da je ekipa iz Podmoskovlja veoma iskusna i da je predvodi prekaljeni italijanski stručnjak Serđo Skariolo.

Partizanovi navijači prvi put će u Evroligi gledati Jovanovića kako predvodi njihove ljubimce sa klupe.

"Igranje pred punim tribinama Partizanovih navijača koji skandiraju vaše ime predstavlja veliku privilegiju i obavezu za svakoga", naglasio je Jovanović, koji nije krio da je nervozan uoči svake utakmice.



Meč Partizan - Himki igra se u sredu od 20.45 časova u hali 'Pionir' u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve