Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.10.2010.

19:09

EL: Partizan nemoćan u Kaunasu

Košarkaši Partizana poraženi su od Žalgirisa 73:62 (19:17, 24:12, 19:15, 11:17) u prvom kolu grupe A u novoj sezoni Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su samo u prvoj četvrtini parirali rivalu koji je potom ubrzao igru i serijom trojki brzo stekao 15 poena prednosti koju je lako sačuvao do kraja.

Kecman je sa 13 poena bio najefikasniji u Partizanu, a poslednjim poenom minut i po pre kraja stigao je do svog 1000. u Evroligi. Kod Litvanaca najbolji je bio Pocijus sa 17 poena (3/4 za tri).

U debiju Vlade Jovanovića na mestu prvog trenera potpuno su razočarala tamnoputa pojačanja Lafajet sa po tri poena (1/9 iz igre), skoka i izgubljene lopte, i donekle Džavai koji je ubacio tri od četiri pokušaja iz igre i imao pet skokova, ali bio nevidljiv u reketu Partizana. Devet poena ubacio je Klobučar, a kapiten Božić u svom 100. meču u Evroligi imao je sedam i pet skokova. Sa druge strane, pored Pocijusa istakao se Milaknis sa 12 poena, dok je Kolins ubacio devet i imao sedam skokova.

Oba tima su slično otvorila utakmicu, na momente sa boljom igrom u odbrani i bez previše problema u završnici napada. Od prvom do poslednjeg minuta početnog perioda ekipe su naizmenično poentirale pa je rezultat konstantno bio u egalu. "Crno-beli" su nešto bolje igrali u odbrani ali brzopletim akcijama nisu to uspeli da materijalizuju i steknu prednost. U poslednja dva minuta Želgiris je bio mnogo organizovaniji, poveo sa 19:15 i imao šansu da uveća prednost, ali ni domaći košarkaši nisu bili dovoljno strpljivi u napadu (19:17).

Početak druge četvrtine pripao je Žalgirisu koji je serijom 15:3 brzo stigao do najveće prednosti na meču (34:20) zahvaljujući trojkama, ali i serijom grešaka "crno-belih". Do isteka prvog poluvremena Partizan nije uspeo da smanji deficit, bio je znatno lošiji u napadu, loš šut za tri poena (1/8) nije ispravljen boljom igrom u reketu, a ni ovaj put slobodna bacanja (8/12) nisu bila jače oružje srpskog šampiona. Sa druge strane, Litvanci su bili sjajni iza linije za tri poena (ukupno 5/11), bili nepogreševi sa "penala" i uz manje grešaka lako kontrolisali prednost (43:29) i dobili četvrtinu sa 24:12.

Treći period nije doneo promenu u igri dve ekipe, "crno-beli" su se i dalje mučili sa završnicom i šutem za tri poena, ali su solidnom skoku u napadu onemogućili rivala da dodatno podigne razliku. Posle poena Džavaija i Veselog, Milosavljević i Klobučar su još jedinu pogađali, dok su sa druge strane Milaknis i Jnakunas održavali vođstvo Žalgirisa i pored vidljivog pada u igri u odnosu na prethodni period (55:45). Međutim, čim su igrači Ace Petrovića ubrzali tempo igre vrlo brzo su vezali nekoliko uspešnih napada i koševima Begića, Delininkaitisa i Klimavičijusa stigli do, u tom trenutku, maksimalne prednost od 17 poena (62:45). I ovu četvrtinu dobili su Litvanci 19:15.

"Crno-beli" nisu imali snage ali ni raspoloženog igrača da u poslednjih deset minuta stignu zaostatak i uvedu meč bar u neizvesnu završnicu. Ogroman broj promašaja oba tima ponudio je četvrtinu sa najmanje poena u ovom duelu, ali i prvu četvrtinu u kojoj je Partizan bio "bolji" (17:11).

Žalgiris: Čapin, Pocijus 17, Kalnijetis 4, Delininkaitis 8, Klimavičijus 6, Jankunas 8, Begič 6, Kuzminskas, Salenga 1, Milaknis 12, Votson 2, Kolins 9

Partizan: Lafajet 5, Kecman 13, Klobučar 9, Jaramaz, Milosavljević 2, Katić 6, Džavai 6, Lešić 4, Mitrović, Božić 7, Veseli 5, Đekić 5

U prvom meču grupe A Himki je u sredu savladao Prokom 82:76, dok je Kaha Laboral u derbiju lako pobedila Makabi 94:78.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve